Crisi migratòria a Amèrica

Desapareixen 39 persones després de bolcar un barco a les costes de Florida

  • La Guàrdia Costanera nord-americana creu que podria tractar-se d’un altre cas de «tràfic humà»

Desapareixen 39 persones després de bolcar un barco a les costes de Florida
1
Es llegeix en minuts
France Presse

Les autoritats nord-americanes busquen 39 persones desaparegudes després que el barco en el qual viatjaven bolqués suposadament diumenge davant les costes de Florida, al sud-est del país, va indicar la Guàrdia Costanera en un comunicat. Segons el document, un «bon samarità» va alertar les autoritats després de rescatar un home aferrat a una embarcació bolcada, a uns 70 quilòmetres a l’est de la cala de Fort Pierce, a l’Atlàntic.

El nàufrag va explicar que, dissabte a la nit, havia sortit de les illes Bimini, a les Bahames, amb 39 persones més, i que un temporal havia bolcat el seu barco diumenge al matí. Les autoritats sospiten que es tracta d’un cas de «tràfic humà».  La persona rescatada, que va ser traslladada a un hospital de Florida per tractar símptomes de deshidratació i d’exposició excessiva al sol, va indicar a les autoritats que cap de les persones a bord portava una armilla salvavides.

Notícies relacionades

Les tasques de rescat no han cessat des que es va donar la veu d’alarma: diverses patrulleres i aeronaus estan rastrejant una zona des de les illes Bimini, a l’est de Miami, fins a la cala de Fort Pierce, més al nord, i continuaran amb la seva operació durant la nit, va indicar la Guàrdia Costanera en el seu últim comunicat.

Zona de naufragis

Les Bahames, un arxipèlag de 700 illots (39 d’aquests habitats), se situen a 80 quilòmetres al sud-est de la costa de Florida, a prop de Jamaica, Cuba i Haití. El país és sovint un punt de trànsit per als migrantesque volen arribar als Estats Units, els quals es juguen la vida en una perillosa travessia per mar. Divendres, 32 persones havien sigut rescatades d’un barco bolcat a vuit quilòmetres a l’oest de les illes Bimini, en una altra suposada operació de «tràfic humà», segons van indicar la Guàrdia Costanera nord-americana i les Forces Armades bahamianes. La Guàrdia Costanera nord-americana va informar diumenge a Twitter que els seus barcos patrullen aigües entorn d’Haití, Puerto Rico i les Bahames per «garantir la seguretat al mar».