Polèmica al Regne Unit

Boris Johnson no cedeix i no dimitirà per l’escàndol de les festes a Downing Street

Un diputat assevera que «és vergonyós» que el ‘premier’ sigui investigat i acusa el seu gabinet de «més i més complicitat» amb el mandatari

Boris Johnson no cedeix i no dimitirà per l’escàndol de les festes a Downing Street
1
Es llegeix en minuts
Begoña Arce
Begoña Arce

Periodista

ver +

El primer ministre del Regne Unit, Boris Johnson, s’ha reafirmat aquest dimecres en la seva intenció de no dimitir per l’escàndol de les festes celebrades a Downing Street durant els pitjors moments de la pandèmia, després que la Policia Metropolitana anunciés l’obertura d’una investigació sobre les reunions.

Johnson ha insistit que no dimitirà durant una sessió de control a la Cambra dels Comuns, on l’assumpte de les festes, que ha aixecat la polèmica al Regne Unit i s’ha guanyat crítiques al ‘premier’ des de tot l’espectre ideològic, ha tornat a ser el centre d’atenció.

Un dels diputats britànics que s’ha mostrat més dur amb el primer ministre ha sigut el líder del Partit Laborista, Keir Starmer, que ha considerat que Johnson sigui objecte d’una investigació policial és «vergonyós», mentre ha acusat el seu gabinet de «més i més complicitat» amb el mandatari.

Notícies relacionades

«¿No és aquest un primer ministre i un Govern que no han mostrat altra cosa que menyspreu per la decència, l’honestedat i el respecte que defineixen aquest país?», ha qüestionat Starmer, segons ha recollit la BBC. Johnson, per la seva banda, ha defensat que Downing Street està centrat en la gestió de la pandèmia de covid-19 i el sistema sanitari del país, remarcant que són els conservadors els que poden manejar aquests assumptes, no els laboristes.

L’última d’una llarga rastellera de presumptes festes celebrades a Downing Street durant els pitjors moments de la pandèmia al Regne Unit va sortir a la llum dilluns, una suposada festa d’aniversari «sorpresa» per al ‘premier’. Amb l’obertura d’una investigació policial i una altra indagació independent a càrrec de Sue Gray, el setge sobre el primer ministre s’estreny cada vegada més.