Crisi migratòria

Itàlia incrementa les restriccions per als no vacunats

Els no vacunats no poden entrar en restaurants, transports públics o gimnasos

Itàlia incrementa les restriccions per als no vacunats

EFE / RICCARDO ANTIMIANI

2
Es llegeix en minuts

Itàlia planteja més restriccions a partir d’avui per a les persones que no s’hagin vacunat contra la covid: ja no poden menjar en restaurants ni volar dins del país, segons les noves normes que han entrat en vigor al reobrir-se les escoles. Només les persones acabades de recuperar de covid estan exemptes d’aquest requisit, cosa que suposa un nou enduriment de les restriccions a les persones no vacunades davant l’augment de les infeccions, fins i tot entre els infants. Itàlia també va introduir la setmana passada la vacunació obligatòria per als majors de 50 anys.

Fins el 31 de març, serà necessari portar una cartilla de vacunació que demostri que s’està vacunat o que s’ha recuperat recentment de la malaltia, ja que amb una prova negativa ja no n’hi ha prou per utilitzar restaurants, hotels i pavellons esportius, així com autobusos, trens, avions i barcos.

El viròleg Massimo Galli, de l’Hospital Sacco de Milà, va qualificar d’«imprudent i injustificada» l’obertura de les escoles, mentre que l’expert en salut pública Walter Ricciardi va qualificar la situació d’«explosiva». Més de 1.000 municipis han decidit mantenir les escoles tancades al seu territori, segons els mitjans de comunicació. Les escoles han obert per decisió del Govern, malgrat les peticions dels directors de les escoles i del sindicat de metges de retardar la tornada a l'escola almenys 15 dies més.

El 15% d’infants vacunats

Itàlia va ser el primer país europeu afectat pel coronavirus a principis del 2020 i és un dels que més nombre de morts ha tingut, amb gairebé 140.000. Més del 86% dels majors de 12 anys han sigut vacunats i al voltant del 15% dels nens de 5 a 11 anys han rebut la primera vacuna.

La companyia nacional de ferrocarrils Trenitalia va dir dilluns que havia cancel·lat 180 trens regionals a causa d’infeccions per coronavirus. Les mascaretes FFP2 són ara obligatòries als teatres, els cines, els estadis esportius i tots els transports públics.

Notícies relacionades

Els residents de les petites illes italianes que no han sigut vacunats, i que havien advertit que corrien el risc de veure’s «obligats a exiliar-se per la nova normativa», han rebut una pròrroga.

Aquests residents –per a qui els barcos i els avions són els únics mitjans per sortir i tornar a les illes– podran continuar viatjant amb la prova única negativa per motius de salut i educació fins al 10 de febrer.

Temes:

Vacunes Itàlia