Davant la covid

Alemanya descarta el confinament abans de Nadal

  • El ministre de Salut alemany recolza la vacunació com l’única manera d’aturar la pandèmia

1
Es llegeix en minuts

El ministre de Salut d’Alemanya, Karl Lauterbach, va descartar l’establiment d’un confinament al país, però va advertir que una cinquena onada de covid ja no podria aturar-se, per la qual cosa va recolzar la vacunació obligatòria com l’única manera d’aturar la pandèmia.

«No hi haurà un tancament abans de Nadal. Però tindrem una cinquena onada: hem creuat un nombre crític d’infeccions per l’òmicron», va dir Lauterbach a l’emissora ARD. «Aquesta onada ja no es pot aturar per complet», va afegir. En una altra entrevista, en aquesta ocasió amb BILD, el ministre va assenyalar que tampoc esperava que hi hagués un «bloqueig dur» després de les vacances.

No vacunats

Alemanya va prohibir a les persones no vacunades ingressar en establiments no essencials a principis de mes en un intent de controlar l’augment de casos enmig de la propagació de la variant òmicron. Gairebé el 70% de la població estava vacunada, segons dades de divendres 17.

El Govern encara havia de deixar clar a la població què es permetria i què no durant les festes de Nadal, va dir Lauterbach, sense especificar quines mesures s’estaven debatent.

Notícies relacionades

Alemanya va reportar 29.348 nous casos diumenge i 180 morts, segons l’Institut Robert Koch. El nombre de nous casos diaris va augmentar significativament l’octubre i el novembre, però ha anat disminuint lentament des de principis de mes.

Lauterbach va tornar a cridar a fer obligatòria la vacunació a l’ARD, una política que el parlament debatrà a principis de l’any vinent i que el canceller Olaf Scholz va dir que recolza. «Crec que podem vèncer això si tanquem les bretxes en la vacunació amb vacunes obligatòries. Aquesta és la meva ferma convicció», va dir Lauterbach