Accident aeri

Un accident d’avió deixa nou morts a la República Dominicana

  • L’aeronau va caure sobre una de les pistes de l’aeroport de Santo Domingo sense que hi hagués supervivents

Un accident d’avió deixa nou morts a la República Dominicana

Francesco Spotorno

1
Es llegeix en minuts

Un avió amb nou persones a bord es va precipitar aquest dimecres sobre una de les pistes d’aterratge de l’Aeroport Internacional de Las Américas, a la capital de la República Dominicana, sense que cap de les nou persones que anaven a bord sobrevisqués a l’accident. L’aeronau transportava sis passatgers i tres tripulants, va informar la companyia de vols privats Helidosa, propietària de l’aparell sinistrat, que va generar una gran fumarada després d’impactar a terra, segons imatges difoses per mitjans locals.

L’empresa treballa «activament» per obtenir més informació sobre el sinistre, sense aclarir si s’han produït víctimes. Helidosa també va assegurar que treballa amb els cossos de rescat, segons una breu informació publicada a les xarxes socials.

Notícies relacionades

El general de brigada Enmanuel Souffront Tamayo, director de la Comissió Investigadora d’Accidents Aeris, va indicar a EFE, via telefònica, que «tots els ocupants van morir producte de l’impacte» de l’aparell. Encara és «prematur» establir les causes de l’accident, «tot just comencem a fer un aixecament per iniciar el procés d’investigació, sentir les gravacions de la torre de control», entre altres actuacions, va assenyalar Souffront des del lloc del sinistre. Sí que va confirmar que l’aeronau, un Gulfstream IV, va patir algun tipus d’incidència després d’enlairar-se de l’Aeroport Internacional de La Isabela, també a Santo Domingo, i va desviar el rumb cap a la terminal de Las Américas.

El vol, que tenia com a destinació Orlando, Florida (EUA) transportava sis passatgers, tots, de nacionalitat nord-americana, i tres tripulants, dos dels quals, dominicans i un de veneçolà, segons el manifest de vol, a què va tenir accés EFE.