Cànnabis a Europa

Malta serà el primer país europeu a legalitzar la marihuana per a consum personal

  • Altres països europeus com Alemanya, Suïssa o Luxemburg es plantegen seguir els passos maltesos amb vista a l’any 2022

Malta serà el primer país europeu a legalitzar la marihuana per a consum personal
1
Es llegeix en minuts

Malta es convertirà aquesta setmana en el primer país europeu a legalitzar la possessió i cultiu de marihuana per a ús personal. Totes les persones de més de 18 anys podran tenir legalment fins a set grams i, a més, cultivar un màxim de quatre plantes per a consum personal, amb un màxim de 50 grams de fulles seques d’emmagatzematge. Aquest dimarts, el Parlament maltès portarà a terme la votació oficial a favor de la nova normativa, que entrarà en vigor durant el cap de setmana, segons ha declarat als mitjans el president maltès, Owen Bonnici.

Aquest canvi de política respecte al cànnabis per part de Malta no és un cas aïllat al continent europeu. Alguns països com Alemanya van anunciar recentment intencions de d’establir un mercat regulat de manera legal. Processos similars es van portar a terme a països com Holanda, Suïssa i Luxemburg. Així mateix, Itàlia planeja l’elaboració d’un referèndum mentre que el Canadà, Mèxic i 18 estats nord-americans ja han legalitzat el consum recreatiu de la planta. Aquest canvi en la postura de nombrosos Governs europeus cap al cànnabis ve donat per la decisió presa per l’ONU el passat mes de desembre d’eliminar aquesta droga de la llista de substàncies perilloses i potencialment addictives.

Notícies relacionades

En contrapartida, el primer ministre britànic Boris Johnson ha optat per endurir la seva postura davant el consum de cànnabis, a més d’imposar sancions que poden arribar als set anys de presó per als consumidors d’altres substàncies com l’èxtasi o la cocaïna.

Bonnici va declarar que el seu Govern no té la intenció de motivar l’ús de drogues recreatives i va descartar la idea que el consum de marihuana pugui portar els usuaris a acabar fent ús d’altres substàncies. «La política de mà dura contra els usuaris de cànnabis és desproporcionada, injusta i està creant molt sofriment a moltes persones que porten vides exemplars», va comentar el dirigent maltès.

Temes:

Cànnabis Malta