Violència

10 d’assassinats en tot just 24 hores a Mèxic

  • Les morts tenen el seu origen en la narcoviolència que assola el país nord-americà

10 d’assassinats en tot just 24 hores a Mèxic
1
Es llegeix en minuts
EFE

Un total de deu homicidis a trets van passar en les últimes 24 hores en diferents atacs perpetrats a l’occidental estat mexicà de Michoacán. La Secretaria de Seguretat Pública de Michoacán (SSP), va informar que quatre de les víctimes van ser assassinades per un comando armat que les va sorprendre en un negoci de menjar al municipi de Jacona. Les quatre persones són de sexe masculí i fins ara es troben en qualitat de desconegudes, per la qual cosa es mantenen al dipòsit de cadàvers local. En un altre poblat, també a Jacona, presumptes sicaris van abandonar els cadàvers desmembrats de dos homes desconeguts, que haurien sigut assassinats a trets abans de ser mutilats. No obstant, al municipi limítrof de Zamora –un dels més violents de Mèxic–, uns sicaris van executar a trets un ciclista, un mecànic i un altre home desconegut, en atacs registrats en diverses colònies. A Morelia, capital de Michoacán, un home va ser assassinat per un grup de sicaris que el van atacar a la Central d’Avituallament, el principal mercat de fruites, verdures i insummes de l’Estat. La víctima no ha sigut identificada.

Notícies relacionades

Agents de la policia estatal i la policia municipal, així com de la Guàrdia Nacional, van desplegar diversos operatius de recerca dels responsables, tot i que no es reporten resultats. A Michoacán operen principalment els càrtels Jalisco Nueva Generación (CJNG), La Nueva Familia Michoacana i Los Caballeros Templarios, que es disputen el control de la producció i tràfic de drogues. Aquestes organitzacions criminals operen en complicitat d’almenys sis grups delictius regionals, que han estès les seves activitats delictives al segrest, les extorsions, la tala clandestina de boscos i el robatori de camions de càrrega.

Alfredo Ramírez Bedolla, governador de Michoacán, del governant Moviment de Regeneració Nacional (Morena), va advertir recentment que el 80% dels homicidis violents a l’estat estan relacionats amb la venda de drogues, la venda al detall i les addiccions.