Crisi sanitària global

Johnson reimposa el teletreball a partir de dilluns

  • El primer ministre britànic també introdueix el passaport sanitari per a clubs nocturns i espectacles, així com la mascareta en llocs públics i tancats

Johnson reimposa el teletreball a partir de dilluns

ADRIAN DENNIS / POOL

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El primer ministre britànic, Boris Johnson, ha anunciat aquest dimecres un enduriment de les restriccions a Anglaterra amb l’objectiu de frenar la propagació de la nova variant òmicron de la Covid-19, que està provocant que al Regne Unit els casos es doblin entre cada dos i tres dies. Entre aquestes mesures, destaquen la tornada al teletreball a partir del dilluns que ve per a tots aquells empleats que puguin fer-ho i l’entrada en vigor del passaport sanitari per accedir a clubs nocturns o espectacles. Així mateix, serà obligatori l’ús de mascaretes en la majoria de llocs públics i tancats.

«Cada vegada està més clar que òmicron es propaga més ràpidament que la precedent variant delta», ha afirmat Johnson en roda de premsa. Aquest dimecres se n’han identificat 568 casos al país.

Per això, el primer ministre ha confirmat que l’Executiu ha decidit endurir les restriccions a Anglaterra, unes mesures previstes en el que l’Administració Johnson anomena el seu ‘pla b’, que va presentar al setembre per si la situació empitjorava. Segons el ‘premier’, endurir les mesures és un enfocament «proporcionat i assenyat».

Dosi de reforç

D’altra banda, Johnson ha demanat a la ciutadania posar-se la dosi de reforç de la vacuna contra la Covid quan arribi el seu torn.

Notícies relacionades

El Govern del Regne Unit va afirmar el dimarts que els primers indicis mostren que la variant òmicron és «més transmissible» que la delta, després que el ministre de Salut, Sajid Javid, alertés dilluns que ja hi ha transmissió comunitària d’aquesta variant al país europeu.

El Parlament britànic ja va aprovar fa uns dies reintroduir l’ús obligatori de la mascareta en el transport públic i botigues d’Anglaterra, en el marc d’una recrudescència de la situació de la pandèmia al país europeu i davant les preocupacions que planteja la variant òmicron. El Regne Unit va suprimir l’ús obligatori de la mascareta, i la resta de les restriccions imposades per la pandèmia, el 19 de juliol.