Rànquing

Aquestes són les 10 ciutats més cares del món, segons ‘The Economist’

Aquestes són les 10 ciutats més cares del món, segons ‘The Economist’

GIL COHEN-MAGEN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

En un any, la ciutat israeliana de Tel Aviv ha escalat quatre llocs i s’ha situat com l’urbs més cara del planeta, segons la classificació que realitza la publicació ‘The Economist’. Darrere dels motius d’aquest ascens es troba l’enfortiment del shékel, la moneda local, i una accelerada inflació. Això ha provocat un augment en els preus de l’alimentació, matèries primeres, alcohol i transport.

Per darrere, la segueixen París, Singapur, Zuric –les tres ciutats que van compartir el primer lloc en la llista de l’any passat–, Hong Kong, Nova York, Ginebra, Copenhaguen, Los Angeles i Osaka. Es tracta del ‘top ten’ de les localitats més cares del món elaborat per la Unitat d’Intel·ligència de The Economist (EIU) després de comparar els preus de més de 200 productes i serveis a 173 ciutats de tot el món.

Les dades, recopilades l’agost i el setembre, reflecteixen a nivell general un augment dels preus del 3,5%, l’alça d’inflació més forta registrat en els últims cinc anys. L’informe també mostra que el cost mitjà d’un litre de gasolina sense plom a totes les ciutats ha sigut un 21% més alt que l’any anterior.

Notícies relacionades

«El destacat augment en els preus del gas natural a Europa i Àsia i les compres pel pànic en gasolineres a la Gran Bretanya van tenir lloc massa tard per influir en la classificació d’aquest any», assenyala ‘The Economist’ per alertar que «no auguren res bo per als preus el 2022».

EIU atribueix els elevats preus dels béns a gran part del món als problemes de la cadena de subministrament relacionats amb la pandèmia de coronavirus.

Temes:

Singapur París