Crisi Covid

Nova York declara l’estat d’emergència pel temor de la variant òmicron

  • Joe Biden qualifica la decisió de «mesura de precaució» pel ràpid avanç d’aquesta variant 

  • El president dels Estats Units insta els seus conciutadans a vacunar-se

Nova York declara l’estat d’emergència pel temor de la variant òmicron
1
Es llegeix en minuts
Idoya Noain
Idoya Noain

Corresponsal als EUA

Ubicada/t a EUA

ver +

L’estat de Nova York ha declarat l’estat d’emergència com a mesura excepcional per l’aparició de la variant òmicron del coronavirus. La governadora de l’estat, la demòcrata Kathy Hochul, ha sigut una de les primeres funcionàries del país a prendre una decisió al respecte a causa de la nova variant del virus, tal com apunta el diari ‘The Hill’.

Per la seva banda, el principal responsable de la lluita contra el coronavirus al país, Anthony Fauci, ha reconegut aquest dissabte que no el «sorprendria» que la variant òmicron ja fos a territori nord-americà. «No em sorprendria que hi fos. No ho hem detectat encara, però quan hi ha un virus amb aquest nivell de transmissibilitat i ja hi ha casos per viatges a Israel, Bèlgica i altres països..., quan hi ha un virus així, és gairebé impossible que no s’estengui per tot arreu», ha afirmat Fauci en declaracions a la cadena NBC.

Notícies relacionades

Nombrosos països –inclosos els Estats Units– han vetat l’entrada de turistes internacionals des de Sud-àfrica, on primer es va detectar la nova variant, i els seus països veïns del sud del continent africà. El president nord-americà, Joe Biden, va qualificar la decisió com una «mesura de precaució» pel ràpid avanç d’aquesta variant, i va convidar els ciutadans del país que es vacunessin. «Necessitem que més nord-americans de tots els grups d’edat rebin aquesta protecció que salva vides», va assenyalar.

A més, Hochul està fent crides a la població perquè utilitzin la mascareta, es vacunin i rebin dosis de reforç.