Crisi del coronavirus

Eslovàquia decreta un confinament de dues setmanes

Amb una taxa de vacunació del 43% entre els seus 5,4 milions d’habitants, té la incidència de contagi més elevada de coronavirus al món

Eslovàquia decreta un confinament de dues setmanes
1
Es llegeix en minuts

El Govern d’Eslovàquia va decretar aquest dimecres un confinament general de dues setmanes per a tot el país i tota la població, que començarà aquesta mitjanit, amb l’objectiu de frenar el creixement exponencial de les infeccions de Covid-19.

«S’avaluarà la situació en deu dies, i si la situació permet una obertura, seran els vacunats i els curats els que se’n beneficiaran», va dir en una roda de premsa el primer ministre eslovac, el conservador Eduard Heger.

Eslovàquia, amb una taxa de vacunació del 43% entre els seus 5,4 milions d’habitants, té la incidència de contagi més elevada de coronavirus al món, amb una taxa acumulada en set dies de 1.296 casos per 100.000 habitants.

«La defensa de la vida i de les persones és el que ha determinat aquesta decisió», va afegir el primer ministre. Són gairebé 3.200 els internats en hospitals, un llindar que el ministre de sanitat, Vladimír Lengvarský, va qualificar de «crític» per a la capacitat hospitalària del país.

D’aquesta xifra d’internats, dels quals 83% no estan vacunats, 557 es troben en estat greu. El confinament decretat, que suposarà tancament de bars, restaurants i llocs d’oci, i en què només obriran comerços i serveis de primera necessitat, no inclou les escoles, igual que a Àustria, on també segueixen oberts els llocs de culte.

Notícies relacionades

Les escoles continuaran funcionant, tot i que no es descarta un tancament en el cas que es mantingui la tendència de contagis, ha precisat el ministre d’Economia, el liberal Richard Sulik.

Aquest tancament del país no serà, doncs, tan sever com aconsellava un consell d’experts que assessora el Govern, i que proposava tres setmanes de confinament, inclosos el sector escolar a excepció de les llars d’infants. A partir de les 20 h hi haurà toc de queda a tot el país. A les empreses, tots aquells no vacunats o curats des de dilluns que ve tindran obligació de fer-se un test.