Al canal de la Mànega

Moren en un naufragi almenys 20 migrants que anaven cap al Regne Unit

  • Les autoritats busquen supervivents i no descarten trobar més morts

Moren en un naufragi almenys 20 migrants que anaven cap al Regne Unit

GONZALO FUENTES

1
Es llegeix en minuts

Almenys 20 migrants que creuaven el canal de la Mànega amb destinació al Regne Unit han mort aquest dimecres en un naufragi a prop de la costa de Calais (nord de França), van informar mitjans oficials. Les autoritats busquen supervivents i no descarten trobar més morts. No van ser divulgades les nacionalitats de les víctimes, ni les circumstàncies exactes de l’accident.

Aquesta tragèdia ocorre quan creix la tensió migratòria a Calais i les seves zones pròximes, després dels pics dels anys 2015 i 2016. En els 10 primers mesos d’aquest any van intentar travessar irregularment el canal de la Mànega per via marítima per arribar al Regne Unit 24.655 persones, quan en tot el 2020 havien sigut 9.551. El primer ministre francès, Jean Castex, va titllar de «tragèdia» l’ocorregut. «Dirigeixo els meus pensaments als nombrosos desapareguts i ferits, víctimes dels traficants criminals que exploten la desesperació i misèria dels immigrants», va dir a Twitter. El ministre de l’Interior, Gérald Darmanin, s’ha desplaçat a Calais.

Flux migratori

Notícies relacionades

El recent augment d’aquest flux d’immigrants, molts vinguts de l’Afganistan, Bangladesh o Eritrea, ha portat, per exemple, al desmantellament la setmana passada d’una xarxa dedicada al tràfic d’immigrants en el canal de la Mànega, que es va saldar amb la detenció de 15 persones.

En una decisió que reflecteix la tensió migratòria entre les dues fronteres, la cadena d’establiments d’equips esportius Decathlon va retirar de la venda a diverses botigues del nord de França les embarcacions recreatives per evitar que puguin ser utilitzades per migrants en el seu intent d’arribar al Regne Unit.