Política alemanya

Els ministres homenatgen Merkel en el que podria ser el seu últim Consell de Ministres

  • Merkel es retirarà de la primera línia política després de 16 anys com a cancellera alemanya

Els ministres homenatgen Merkel en el que podria ser el seu últim Consell de Ministres

El Periódico

1
Es llegeix en minuts

La cancellera en funcions d’Alemanya, Angela Merkel, ha assistit aquest dimecres al que podria ser el seu últim Consell de Ministres, on alguns dels membres del gabinet li han entregat regals, entre ells qui està cridat a succeir-la al capdavant del Govern, el socialdemòcrata Olaf Scholz.

Merkel es retirarà de la primera línia política després de 16 anys com a cancellera alemanya. A falta de veure quan pren possessió el nou Executiu, la dirigent conservadora ha encapçalat una reunió en la qual Scholz l’ha volgut homenatjar amb un ram de flors. La ministra de medi ambient, Svenja Schulze, també ha compartit a les xarxes socials la imatge d’una planta entregada a la cancellera.

Notícies relacionades

Els ministres de la gran coalició entre el bloc conservador que encapçala la Unió Demòcrata Cristiana (CDU) de Merkel i el Partit Socialdemòcrata (SPD) de Schulz han aprofitat per fer-se una foto de família com a record.

Els socialdemòcrates previsiblement seguiran en el poder, però ho faran de la mà d’Els Verds i del Partit Democràtic Lliure (FDP). Els tres partits han arribat ja a un acord que preveuen fer públic les pròximes hores, cosa que permetria que els nous ministres prenguin possessió al desembre.