Alemanya registra un nou rècord de contagis

  • La incidència acumulada en una setmana s’ha col·locat per sobre dels 400 casos per cada 100.000 habitants, el nivell més alt des de l’inici de la pandèmia

Alemanya registra un nou rècord de contagis

EFE / FILIP SINGER

2
Es llegeix en minuts
Andreu Jerez
Andreu Jerez

Periodista

ver +

Paral·lelament a la presentació de l’acord per a una coalició semàfor, l’altre assumpte que ocupa Alemanya és la pandèmia, que continua desbocada. L’Institut Robert Koch (RKI, en les seves sigles en alemany) va anunciar aquest dimecres més de 66.000 noves infeccions per coronavirus en les últimes 24 hores, un nou rècord. Això col·loca la incidència acumulada en una setmana per sobre dels 400 casos per cada 100.000 habitants, el nivell més alt des de l’inici de la pandèmia. A més, l’RKI va reportar 335 morts relacionades amb el coronavirus. Alemanya ja voreja les 100.000 morts a causa de la Covid-19.

La situació continua sent especialment complicada al sud-est del país. A l’estat federat de Saxònia, per exemple, la incidència acumulada està en 935 casos per cada 100 habitants; a Turíngia, en 720, i a Baviera, en 644. El percentatge de vacunació en aquests tres estats es mou entre el 57% i el 66%, per sota de la mitjana alemanya i europea. I malgrat que les autoritats sanitàries no es cansen de repetir que hi ha una correlació entre la quota d’immunització i la incidència i la pressió hospitalària, la vacunació continua sense avançar com voldria el Govern. L’RKI va anunciar que més de 600.000 persones es van vacunar dimarts passat –gairebé mig milió amb terceres vacunes, 80.000 amb primeres dosis i 56.000 amb segones dosis.

Poc més del 78% de la població major d’edat té la pauta completa a Alemanya, segons dades monitorades per l’RKI. Alguns polítics, com el primer ministre bavarès, el socialcristià Markus Söder, ja han posat a sobre de la taula el debat sobre la vacunació obligatòria com la que s’introduirà a Àustria a partir del pròxim 1 de febrer. De moment, el Ministeri de Defensa ja ha anunciat una vacunació obligatòria per a tots els soldats de l’Exèrcit alemany.

Comitè de crisi

La situació a les unitats de cures intensives és cada vegada més complicada a Turíngia, Saxònia, Berlín, Baviera i Brandenburg. Segons va informar ahir l’Organització de Metges de Cures Intensives d’Alemanya, els governs d’aquests cinc estats federats ja han demanat oficialment el trasllat de pacients a hospitals d’altres parts del país on la pressió sanitària és menor. I l’hivern només acaba de començar. El personal mèdic no només alerta de la manca de llits d’uci, sinó també de personal sanitari.

Notícies relacionades

Així les coses, en cas de poder complir amb la ruta marcada i si Olaf Scholz és finalment investit canceller pel Bundestag al llarg de la segona setmana de desembre, el primer problema a què s’haurà d’enfrontar el seu govern serà prendre mesures per frenar l’augment d’infeccions. Durant la presentació de l’acord amb verds i liberals, Scholz ha anunciat aquest dimecres la creació d’un comitè de crisi permanent conformat per govern federal i els executius dels 16 estats federats.

A més, els partits de la futura coalició semàfor volen destinar 1.000 milions d’euros a bonificacions salarials per a infermers i treballadors de la sanitat, un sector que arrossega des de fa temps carestia de personal per les dures condicions laborals i els salaris relativament baixos.