Alguns són nens

Un incendi en un autobús deixa almenys 45 morts a Bulgària

  • El foc, les causes del qual encara es desconeixen, ha ferit set persones més

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Almenys 45 persones han mort aquest dimarts en l’incendi d’un autobús al sud de la capital de Bulgària, Sofia, segons han informat les autoritats. L’accident s’ha produït cap a les 3.00 hores d’aquest dimarts a l’autopista de Struma, a prop del poble de Bosnek, a uns 40 quilòmetres al sud de Sofia, quan el vehicle ha començat a cremar, segons recull el mitjà local ‘BNT News’. Pel que sembla, les víctimes són ciutadans de Macedònia del Nord i hi hauria diversos nens.

A més dels més de 40 morts, set persones han resultat ferides en el succés i han sigut traslladades a centres sanitaris, entre les quals, un menor de 15 anys. Es tracta de dues dones i cinc homes. De moment, es desconeixen les causes de l’accident.

D’origen albanès

Segons la policia, només els dos conductors venien de Macedònia, però els passatgers eren «tots albanesos». «L’únic que és clar és que l’autobús té matrícula macedònia», ha comentat per la seva part el primer ministre provisional de Bulgària, Stefan Yanev, que ha visitat el lloc i s’ha negat a donar detalls sobre la nacionalitat de les víctimes.

«El xòfer ha mort, així que no hi havia ningú per obrir les portes» i permetre als passatgers escapar-se del foc, ha explicat el cap de la policia nacional Stanimir Stanev. El bus ha xocat amb el perímetre de seguretat per una raó indeterminada encara. La carretera s’havia renovat recentment amb fons de la UE, de la qual Bulgària és membre des del 2007.

Dotze miners

Dotze miners, entre els quals, cinc nens, estaven a bord del vehicle, que venia d’Istanbul i es dirigia cap a Skopje. Tots han mort en l’accident.

«Els supervivents estan traumatitzats, han perdut familiars, nens. Han saltat per les finestres», ha relatat Maya Arguirova, cap del centre de tractament dels grans cremats on van ser transportats. «És una tragèdia», ha respost el primer ministre de Macedònia del Nord, Zoran Zaev, a qui han preguntat els mitjans de comunicació búlgars. «Els equips es traslladaran a la zona per participar en les tasques de socors».

628 morts el 2019

Notícies relacionades

L’últim accident greu d’autobús a Bulgària es remunta a l’agost del 2018: 17 passatgers van morir mentre el vehicle circulava sota una pluja torrencial, amb turistes búlgars que tornaven de la visita d’un monestir en una regió muntanyosa al nord de Sofia.

Bulgària, un país de 6,9 milions d’habitants, va registrar el 2019 aproximadament 628 morts a la carretera i 463 el 2020, una xifra inferior a la normal a causa de les restriccions sanitàries que van limitar els desplaçaments. Aquest és un dels balanços més alts de la Unió Europea a causa del mal estat de les carreteres, a l’antiguitat del parc automobilístic i als freqüents excessos de velocitat.