Incendi

Almenys nou persones moren a Bulgària al cremar una residència de gent gran

  • Uns 60 residents han pogut ser evacuats, tot i que alguns s’han vist afectats a l’inhalar fum, dos dels quals, en estat greu

Almenys nou persones moren a Bulgària al cremar una residència de gent gran

Shutterstock

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Almenys nou persones van morir aquest dilluns a causa d’un incendi declarat en una residència de gent gran a la ciutat de Royak, situada a la regió de Varna, a l’est de Bulgària.

Notícies relacionades

L’incendi es va declarar entorn de les 18.00 hores (hora local) i fins al lloc dels fets es van desplaçar sis camions de Bombers, que van aconseguir extingir les flames que s’havien originat al sostre de l’edifici. En total es van evacuar prop de 60 avis residents de l’asil, alguns dels quals van ser traslladats a hospitals per inhalació de fum i n’hi ha dos que es troben en estat greu, tal com recull l’agència de notícies búlgara BTA. Per la seva part, aquells residents que no van resultar ferits en l’incident són allotjats en un hotel d’una localitat pròxima.

De moment es desconeixen les causes de l’incendi i s’han posat en marxa les diligències prèvies al judici. Les investigacions seran supervisades pel fiscal del districte de Varna, Kassimir Konov. «S’estan realitzant operacions per establir la identitat de les víctimes. S’estan identificant testimonis [...] També es documenten les condicions tècniques de l’edifici», va detallar Konov.