Crisi sanitària global

Milers de persones surten al carrer a Viena per protestar contra les noves mesures sanitàries

  • Les autoritats estimen en 7.000 les persones que han participat en la marxa de protesta

Milers de persones surten al carrer a Viena per protestar contra les noves mesures sanitàries

JOE KLAMAR/AFP

1
Es llegeix en minuts
Andreu Jerez
Andreu Jerez

Periodista

ver +

Milers de persones han sortit aquest dissabte al carrer a Viena, la capital d’Àustria, per protestar contra les noves mesures sanitàries imposades per frenar l’avenç del coronavirus al país, entre les quals, el confinament a nivell nacional. La policia estima que unes 7.000 persones han participat en la manifestació convocada a la ciutat austríaca, on han criticat a més l’obligatorietat de vacunar-se contra la Covid-19, una mesura que entrarà en vigor el febrer del 2022.

Els presents han exigit més «llibertat», si bé molts d’ells no han acudit a la protesta amb mascareta, cosa que suposa una violació de les restriccions per convocar manifestacions. Els prop de 1.300 agents desplegats per controlar la marxa han mantingut un perfil baix de moment. «No s’han produït incidents dignes de ser esmentats», ha indicat un portaveu de la Policia, que ha qualificat la situació de «dinàmica», tot i que les autoritats esperen que més gent se sumi al llarg de la tarda.

Està previst que les marxes –convocades en gran manera per la formació d’extrema dreta Partit de la Llibertat– s’estenguin a altres zones del país durant la jornada. El seu líder, Herbert Kickl, que actualment es troba malalt de Covid-19, veu les mesures com una cosa «dictatorial».

Confinament a tot el país

Notícies relacionades

El confinament entrarà en vigor dilluns a tot el país, si bé finalitzarà per a aquells que estiguin vacunats o hagin passat la malaltia el 13 de desembre. Per al canceller del país, la decisió del confinament ha arribat «tard», però ha sigut la correcta ja que la situació «simplement no podia continuar així».

Aquest dissabte el país ha registrat 15.297 contagis, una mica per sota del màxim de 15.809 registrat la vigília, però la incidència setmanal depassa ja els 1.000 casos per cada 100.000 habitants. 42 persones més han mort les últimes 24 hores i actualment hi ha 2.881 persones en tractament hospitalari per coronavirus, 524 de les quals, en unitats de cures intensives, segons l’últim balanç del Ministeri de Salut. El nombre total de contagis al país des de l’inici de la pandèmia ronda els 1.030.000 i els morts voregen ja els 12.000 (11.993 defuncions)