Des de dilluns

El Govern austríac prepara un confinament per als no vacunats

  • El país centreeuropeu ha comptabilitzat en les últimes 24 hores 11.975 noves infeccions de Covid, un nou màxim des que va començar la pandèmia 

El Govern austríac prepara un confinament per als no vacunats

AFP / FREDERIC J. BROWN

1
Es llegeix en minuts

El Govern central austríac va anunciar aquest divendres que vol que des de la setmana vinent s’apliqui el confinament a qui no estigui vacunat contra el coronavirus, una mesura que vol negociar durant el cap de setmana amb les autoritats de les nou regions del país i debatre en seu parlamentària.

El canceller federal, Alexander Schallenberg, va anunciar en roda de premsa que la seva intenció és que aquest diumenge es «doni el vistiplau» a aquesta restricció davant el «vergonyós» nivell de vacunació a Àustria, que amb només el 65% és dels més baixos d’Europa occidental.

El país centreeuropeu ha comptabilitzat en les últimes 24 hores 11.975 noves infeccions de Covid, un nou màxim des que va començar la pandèmia i gairebé deu vegades més que fa un mes. La regió d’Alta Àustria, la que més índex de contagis té respecte a la població, ja va anunciar ahir un confinament als no vacunats, tot i que encara no s’han donat detalls de com s’aplicarà.

Noves mesures

Notícies relacionades

El Govern austríac sí que va aprovar la setmana passada, en coordinació amb els nou estat federats, prohibir l’entrada a locals de gastronomia, centres d’estètica o esdeveniments amb més de 25 persones a qui no estigui vacunat contra el coronavirus o hagi passat la malaltia.

L’Executiu central, format pel Partit Popular i Els Verds, ha assegurat que no hi haurà confinament per a qui ja està vacunat si l’ocupació de les unitats de cures intensives arriba a nivells preocupants i és necessari aplicar més restriccions.