Pressió migratòria

Merkel demana a Putin que intercedeixi en la crisi migratòria amb Bielorússia

  • Merkel ha aprofitat per denunciar la «instrumentalització» dels migrants per part del règim d’Alexander Lukashenko. És «inhumana i inacceptable», segons l’opinió de la cancellera.

Merkel demana a Putin que intercedeixi en la crisi migratòria amb Bielorússia
1
Es llegeix en minuts

La cancellera d’Alemanya, Angela Merkel, ha demanat aquest dimecres al president de Rússia, Vladímir Putin, que intercedeixi per resoldre la crisi migratòria a la frontera de Bielorússia amb diversos països de la Unió Europea, on s’amunteguen ja milers de persones. Els dos líders han parlat per telèfon i, segons el portaveu del Govern alemany, Steffen Seibert, Merkel ha aprofitat per denunciar la «instrumentalització» dels migrants per part del règim d’Alexander Lukashenko. És «inhumana i inacceptable», segons l’opinió de la cancellera.

Notícies relacionades

Merkel ha demanat a Putin que intervingui per resoldre aquesta crisi, fent valer la seva estreta aliança amb Lukashenko. Els presidents de Rússia i Bielorússia ja van parlar dimarts per telèfon i aquest dimecres el ministre d’Exteriors bielorús està de visita a Moscou.

Segons el Kremlin, Putin ha proposat que els països afectats per aquesta crisi mantinguin converses directes. El mandatari rus i la cancellera alemanya comparteixen la seva «preocupació» per les conseqüències humanitàries de l’actual situació, marcada pels retrets encreuats entre les parts, diu el comunicat de Moscou.