Menor trobada

La Policia australiana rescata amb vida una nena de quatre anys després d’estar 18 dies segrestada

  • Els investigadors detenen un home de 36 anys que viu a la mateixa localitat que la família, tot i que no hi té cap relació

2
Es llegeix en minuts
EFE

La Policia australiana va trobar aquest dimecres tancada en una casa Cleo Smith, una nena de quatre anys desapareguda el 16 d’octubre quan estava amb els seus pares en un càmping. La menor va ser trobada en una vivenda tancada amb clau de la localitat de Carnarvon, a uns tres quilòmetres d’on Cleo viu amb la seva família i a uns 75 quilòmetres del lloc on va desaparèixer.

Quatre agents de seguretat van irrompre a la casa la matinada de dimecres i van trobar la petita sola en una de les habitacions. «Volia estar absolutament segur que era ella. Li vaig dir, ‘¿com et dius?’. Ella no va respondre. Li vaig preguntar tres vegades i després ella em va mirar i em va dir, ‘em dic Cleo’», va declarar als mitjans el policia Cameron Blaine, l’agent que va trobar la menor.

El rescat, lluny d’haver sigut fruit d’una pista concreta, va ser resultat de l’anàlisi de centenars d’informacions per part de les autoritats del país oceànic i va succeir de manera tan sobtada que els agents no van tenir temps d’avisar els familiars de la nena. «Hi ha algú que vol parlar amb vostès», va comentar un dels agents als familiars de Cleo una vegada la menor estava fora de perill.

La criminòloga Xanthe Mallett va qualificar els fets com un «miracle» ja que, segons va explicar al Canal 9 de la televisió local, «és altament inusual trobar una nena segrestada viva i bé després de tant de temps».

A l’espera de la sentència

Notícies relacionades

A l’espera de la sentènciaPoc després de trobar la petita, la Policia va detenir un home de 36 anys i sense cap vincle amb la família de Cleo. De moment, les autoritats australianes, que esperen en les pròximes hores formular una acusació formal contra el detingut, es mostren cautes a l’hora de facilitar informació de presumpte segrestador, de qui només diuen es tracta d’un resident de la població de Carnarvon.

En el moment de la seva desaparició, Cleo era dins d’una tenda de campanya al campin Blowholes, a uns 875 quilòmetres al nord de Perth, amb la seva mare i el seu padrastre. La nena s’havia despertat a la una de la matinada del dissabte 16 d’octubre per demanar aigua, però cinc hores després, al llevar-se la mare i la seva parella van descobrir que Cleo i el seu sac de dormir havien desaparegut.