Cimera de Roma

Biden i Sánchez protagonitzen una breu i afectuosa salutació en el G-20

El president dels EUA intercanvia paraules i somriures amb el d’Espanya

Biden i Sánchez protagonitzen una breu i afectuosa salutació en el G-20

AFP / Remo Casilli

1
Es llegeix en minuts
Rosa María Sánchez

El president del Govern, Pedro Sánchez, ja té almenys una primera foto afectuosa amb el president dels EUA, Joe Biden. En els minuts previs a la primera sessió de treball dels líders del G-20 a la cimera de Roma que se celebra aquest dissabte i diumenge, les càmeres del ‘pool’ de fotògrafs han pogut captar algunes fotos de la breu salutació protocol·lària entre els dos mandataris en les quals se’ls veu somriure.

La salutació s’ha produït poc abans que el president Sánchez s’hagi assegut a la gran taula rodona del plenari de la cimera del G-20 on, per ordre alfabètic, a Espanya li correspon asseure’s entre els mandataris de Turquia, Recep Tayyip Erdogan, i la representant de Sud-àfrica.

Després del fiasco dels escassos breus segons en què els dos líders van aconseguir saludar-se al juny, a Brussel·les, la salutació d’aquest dissabte a Roma no ha resultat gaire més àmplia, però sí que ha resultat més afectuosa davant les càmeres. Amb tot, la delegació espanyola confia a poder mantenir un intercanvi més gran entre els dos presidents en el curs de la ‘minicimera’ sobre la ruptura de la cadena mundial de subministraments i energia convocada pel mateix Biden i a la qual han sigut convidats 15 líders; Sánchez, entre ells.

Espanya acudeix a la cimera de les 20 principals economies desenvolupades i emergents en qualitat de país convidat permanent. Entre els anecdotaris de les successives cimeres sol fer-se lloc als detalls de les salutacions entre els líders, com quan l’expresident Trump va semblar ordenar Sánchez que s’assegués a la cimera d’Osaka (2019)

Notícies relacionades

En el marc d’aquesta cimera de Roma, el president Sánchez preveu participar en les tres reunions plenàries previstes, així com desenvolupar una desena de reunions bilaterals.

El matí d’aquest dissabte, Sánchez ja s’ha reunit amb les directores de l’FMI, Kristalina Georgieva, i de l’OMC, Ngozi Okonjo-Iweala. L’agenda de dissabte també inclou reunions bilaterals de Sánchez amb el primer ministre del Canadà, Justin Trudeau, el secretari general de l’OCDE, Mathias Cormann, el president de l’Argentina, Alberto Fernández, i el primer ministre d’Austràlia, Scott Morrison.