Assassinat

Assassinat a trets un periodista a Chiapas

Fredy López Arévalo, director de la revista ‘Jovel’, mor víctima d’un tret al cap al portal de casa seva

Assassinat a trets un periodista a Chiapas
1
Es llegeix en minuts

El periodista Fredy López Arévalo ha sigut assassinat d’un tret a San Cristóbal de las Casas, capital de l’estat mexicà de Chiapas, al sud de Mèxic. L’informador va ser assaltat dijous passat davant de casa seva per un individu que li va disparar al cap i li va provocar la mort gairebé instantània, informa el diari mexicà ‘La Jornada’.

El governador de Chiapas, Rutilio Escandón Cadenas, ha condemnat aquest «covard assassinat» al seu compte a Twitter. «Cap delicte quedarà impune; les investigacions estan en curs. La meva solidaritat amb la seva família i amics», ha afegit.

López Arévalo era director de la revista ‘Jovel’, que s’havia deixat de publicar mesos enrere, però estava actiu a les xarxes socials. De fet, el 28 d’octubre va denunciar els acomiadaments ordenats per alcalde de San Cristóbal, Mariano Díaz Ochoa.

Notícies relacionades

L’oficina a Mèxic de l’Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Drets Humans (ONU-DH) ha condemnat aquest assassinat i l’agressió al comunicador Alfredo Cardoso Echeverría, director del mitjà ‘Dos Costas’, ocorreguda a Acapulco, Guerrero.

ONU-DH recorda que l’assassinat de López Arévalo se suma a sis homicidis més i dues desaparicions de comunicadors durant el 2021, agressions que poden estar relacionades amb les activitats periodístiques de les víctimes. A més, ha denunciat la impunitat d’aquests delictes.

Temes:

Mèxic