Inestabilitat a l’Àfrica

El cop d’Estat al Sudan sorprèn una banda musical gallega, que es refugia a l’ambaixada espanyola

El grup Baiuca havia d’actuar a Khartum i els seus integrants encara no saben com sortiran del país

El cop d’Estat al Sudan sorprèn una banda musical gallega, que es refugia a l’ambaixada espanyola

PABLO HERNÁNDEZ

1
Es llegeix en minuts

La banda gallega Baiuca ha topat amb una situació política de màxima tensió quan anava a tocar al Sudan. El grup tenia previst actuar aquest dimarts a Khartum, la capital sudanesa, però un cop d’Estat militar els ha obligat a mantenir-se a refugi a l’ambaixada espanyola. Allà no perilla la seva seguretat, tot i que de moment no està clar com podran abandonar el país.

L’alma mater de Baiuca, Alejandro Guillán, el percussionista Xosé Lois Romero, la cantareira Andrea Montero, l’encarregat dels visuals Adrián Canoura i el tècnic de so Alfonso García havien aterrat a Khartum quatre hores abans de la rebel·lió, ha avançat Praza.

Notícies relacionades

Van anar directament des de l’aeroport a la residència de l’ambaixada, on ja tenien previst pernoctar. Des d’allà, a la seva arribada, van enviar vídeos i missatges al seu mànager, Alan Queipo, amb total normalitat, però hores després els contactes es van interrompre. Pel mig es va produir el cop. «No tenim manera de comunicar-nos-hi, ni per telèfon ni a través d’internet. Els aeroports i els ports estan tancats». L’únic enllaç que tenen és una persona de l’ambaixada que ha transmès que es troben en bon estat, ha explicat el responsable de Raso Estudio a FARO.

El grup, que hi anava a tancar com a cap de cartell el festival Sama, està «protegit per la Policia Nacional i per personal de seguretat» a la seu diplomàtica i, en principi, es troba fora de perill. «L’únic que ens preocupa és que puguin tornar com abans millor, però de moment és molt difícil traçar un pla de tornada», ha detallat Alan Queipo.

Temes:

Cop d'estat