Accident

Qautre morts a l’Equador després d’una allau al pic Chimborazo

  • El fenomen meteorològic va sorprendre els escaladors mentre ascendien la que és considerada la muntanya andina més alta del país, amb 6.268 metres d’altura

Qautre morts a l’Equador després d’una allau al pic Chimborazo

Twitter

1
Es llegeix en minuts
EFE

Almenys quatre persones han mort després que una allau els sorprengués quan escalaven el nevat Chimborazo, la muntanya andina més alta de l’Equador, segons va informar aquest diumenge el Servei Integrat de Seguretat ECU-911.

«Per ara es confirma la presència de quatre persones mortes, una de ferida», segons va informar l’ECU-911 en un missatge a les xarxes socials, després d’assenyalar que continuen les tasques de recerca i rescat a la zona del succés.

Va indicar que efectius del Cos de Bombers de Quito s’han mobilitzat al lloc, on s’ha constituït un Lloc de Comandament Unificat (PMU) entre les diferents entitats que participen en el rescat.

La font va dir que el grup de turistes es van veure afectats per les condicions del temps adverses a la zona del Chimborazo (6.268 metres d’altura), la muntanya més alta del país situada a la província andina del mateix nom, on conflueixen alguns nevats i massissos de gran atractiu per a escaladors i visitants.

Notícies relacionades

Segons l’ECU-911, el grup, d’unes dotze persones que escalaven aquesta matinada el Chimborazo i es trobaven a uns 6.100 metres d’altitud, van ser sorpresos per una allau.

Personal del Grup d’Operacions Especials de la Policia i del Cos de Bombers de la zona van ser els primers a acudir a la zona per al rescat dels turistes i van comptar amb el suport de guàrdies del Ministeri de l’Ambient i d’un helicòpter del servei aeri policial.

Temes:

Equador