Indignació popular
Els bombers de Nova York surten al carrer en contra de la vacunació obligatòria
Alguns manifestants van declarar que no estaven en contra de la vacuna, sinó del fet que fos indispensable

Diversos milers d’empleats de la ciutat de Nova York, majoritàriament bombers –dues cinquenes parts dels quals no estan vacunats contra la Covid–, es van manifestar dilluns al pont de Brooklyn per protestar contra la vacunació obligatòria anunciada la setmana passada per l’oficina de l’alcalde.
«Imprescindible ahir, aturat avui»
Enmig d’una multitud compacta, majoritàriament masculina, que va acudir a dir «no» als que encarnen per ells «el final de la llibertat», apel·lant el president nord-americà Joe Biden i l’alcalde demòcrata de Nova York, Bill de Blasio. Així, van proclamar amb pancartes: «¿Et pregunten si estàs vacunat quan demanes ajuda?, «Imprescindible ahir, aturat avui».
Tots els empleats de la ciutat van ser cridats a marxar a través del pont de Brooklyn i fins a l’ajuntament, però els bombers van ser els més nombrosos, reconeixibles per la seva samarreta del parc de bombers, en què de vegades apareixien els noms dels seus companys morts en els atemptats de l’11 de setembre.
Segons el Departament de Bombers de Nova York (FDNY), dilluns la taxa de vacunació va ser del 60% entre els seus treballadors (uns 17.000 en total), molt per sota de la mitjana dels adults de Nova York (84%).

En contra de l’obligació
Entre els manifestants, recelosos dels periodistes, i enmig de moltes banderes americanes i lemes pro-Trump, John, un bomber de 35 anys, va explicar que no estava en contra de la vacuna, sinó del fet que fos obligatòria. «Mai voldria que ningú es veiés obligat a revelar-me la seva informació sanitària», diu, declinant donar el seu nom sencer.
Adriane Williams, de 43 anys, una oficinista del FDNY, diu que no es vacunarà, tot i que li costi la feina. «He de triar entre la feina i la meva vida, i triaré la meva vida», diu, malgrat que les vacunes són considerades molt segures per tots els experts i els efectes secundaris són majoritàriament lleus. «Però no hauria d’estar obligada a prendre aquesta decisió», va continuar, dient que tenia por de perdre la feina i quedar-se «sense res», «després d’haver servit durant 19 anys».
Notícies relacionadesDesprés dels professors i els treballadors de la salut el setembre, amb una taxa de vacunació que supera ara el 95%, Nova York va ampliar el requisit de vacunació als 160.000 treballadors de la ciutat, 46.000 dels quals no havien rebut la primera injecció fins a la setmana passada.
Incentius per vacunar-se
Així, el sindicat de la policia de la ciutat va anunciar immediatament que impugnaria la decisió als tribunals. I, per motivar els més reticents, l’ajuntament va prometre una bonificació de 500 dòlars a la nòmina si rebien la primera dosi abans del 29 d’octubre. Un cop transcorregut aquest termini, als que no compleixin se’ls suspendrà inicialment la paga.
- Apagada Red Eléctrica sospita d'una desconnexió massiva de plantes solars abans de l'apagada
- Andrés Iniesta: "No sempre tot és bonic, ni per a mi ni per a ningú"
- Lluita contra el frau Hisenda et vigila: aquesta és la quantitat màxima que pots pagar en efectiu
- Habitatge Gonzalo Bernardos avisa els espanyols: «Els que es vulguin comprar una casa s’han d’afanyar»
- Energia Red Eléctrica ja va alertar al febrer del risc de "desconnexions severes" de llum pel 'boom' de les renovables
- Conseqüències de l’apagada El Govern té un pla b amb reserves de gasoil per si hi ha una altra apagada
- Entrevista Joan Gabriel Bergas, catedràtic en Enginyeria Elèctrica de la UPC: "Són set 'barcelones' que van caure de cop"
- PRIMER DE MAIG ¿Per què l'1 de maig és el Dia del Treball?
- Futbol Sis partits de sanció a Rüdiger, que els aprofita per operar-se
- Champions league Dembélé silencia l’Arsenal i acosta el PSG a la final de Múnic