Lluita contra el coronavirus

Nova Zelanda reobrirà les fronteres quan arribi al 90% de població vacunada

  • La xifra d’immunitzats arriba moment al 68%

Nova Zelanda reobrirà les fronteres quan arribi al 90% de població vacunada

Elisenda Pons

1
Es llegeix en minuts
EFE

La primera ministra de Nova Zelanda, Jacinda Ardern, ha marcat aquest divendres l’objectiu d’arribar al 90% de la vacunació completa per iniciar la reobertura del país, després d’anunciar el final de la fèrria política de quarantenes. Les autoritats del país oceànic, que no han precisat cap data sobre quan arribaran a la marca, han administrat fins ara les dues dosis de la vacuna contra la Covid-19 a més del 68% de la població objectiu. «Abans solíem dir que necessitàvem quedar-nos a casa per salvar vides, ara necessitem vacunar-nos per salvar-les», ha dit Ardern, el Govern del qual ha sigut aplaudit mundialment per aplicar confinaments estrictes i ràpids per la pandèmia de la Covid-19 amb un grapat de casos, durant una roda de premsa a Wellington.

Notícies relacionades

A l’arribar a l’objectiu, el país començarà a aplicar un nou sistema, regulat amb els colors d’un semàfor i on verd significa practica normalitat i vermell, risc, per regular la reobertura de negocis i altres establiments. La mandatària també ha assenyalat que la ciutat d’Auckland, amb 1,7 milions d’habitants, la més poblada del país i sota confinament des de mitjans d’agost, sortirà de la mesura d’aïllament quan aconsegueixi arribar a aquesta marca de vacunació.

Nova Zelanda, que va notificar aquest divendres 129 nous contagis locals de Covid-19, acumula més de 5.300 infeccions (probables i confirmades) des de l’inici de la pandèmia, incloent-hi 28 morts i més de 820 casos actius.