Sisme al Mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 6,1 fa tremolar l’illa grega de Càrpatos

De moment no hi ha informació sobre ferits ni danys materials

Un terratrèmol de magnitud 6,1 fa tremolar l’illa grega de Càrpatos

GOOGLE EARTH

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un fort terratrèmol de magnitud 6,1 en l’escala de Richter ha fet trontollar aquest dimarts l’illa grega de Càrpatos i s’ha notat a Creta, on en les últimes setmanes la gran activitat sísmica ha provocat greus danys.

Segons ha anunciat l’Institut Geodinàmic de l’Observatori d’Atenes, l’epicentre del sisme, que ha tingut a les 08.32 hora local (05.32 GMT), s’ha situat al mar a 127 quilòmetres al sud-est de Càrpatos, al Dodecanès, i a una profunditat de 58,5 quilòmetres.

Sense rèpliques probables

De moment no hi ha informació sobre ferits ni danys materials, tot i que la tremolor s’ha sentit també a les turístiques illes de Santorini, a les Cíclades, i Rodes, al Dodecanès.

El president de l’Organisme de Protecció Sísmica, Efzymis Lekkas, ha dit a la televisió privada Skai que malgrat la magnitud del sisme és probable que no hi hagi rèpliques gràcies a la profunditat de l’epicentre.

El tercer en pocs dies

Notícies relacionades

Precisament fa una setmana Creta va patir un terratrèmol de magnitud 6,3 que durant 30 segons va fer malbé molts edificis, poc després que un altre de magnitud 5,8 deixés centenars de famílies al carrer i segués la vida d’un home, que va morir pel col·lapse de la teulada d’una església.

De moment el Govern grec ha atorgat uns 12,4 milions d’euros en ajudes i compensacions a les víctimes dels terratrèmols de Creta.

Temes:

Terratrèmols