Succés a Kongsberg

L’autor de la matança a Noruega era un convers a l’islam vigilat per la policia

L’assassí, un home danès de 37 anys que ha reconegut els fets, s’estava radicalitzant

L’autor de la matança a Noruega era un convers a l’islam vigilat per la policia

YOUTUBE

1
Es llegeix en minuts

L’home acusat d’assassinar cinc persones amb arc i fletxes a la ciutat de Kongsberg (Noruega) s’havia convertit a l’islam i la policia havia pogut constatar els seus senyals de radicalització, segons ha explicat el cap de la policia regional, Ole Bredrup Saeverud, en una conferència de premsa.

Notícies relacionades

«Hi va haver temors relacionats amb una possible radicalització» de l’individu, presentat com un danès de 37 anys, va declarar el responsable policial. Quatre dones i un home d’entre 50 i 70 anys van perdre la vida i dues persones més van resultar ferides en aquest atac, en el qual també s’haurien utilitzat altres armes sobre les quals la policia encara no ha informat, a l’espera d’avançar en les investigacions i obtenir més testimonis.

Noruega, un país generalment pacífic, ha sigut escenari d’atacs d’extrema dreta en el passat. El 22 de juliol del 2011, Anders Behring Breivik va matar 77 persones al fer detonar una bomba a prop de la seu del govern a Oslo, abans d’obrir foc en un míting de les Joventuts Laboristes a l’illa d’Utøya.