Matança

Un atac a Níger deixa almenys deu civils assassinats

  • Agressors en motocicletes van obrir foc contra un poblet, i van ferir també una persona

Un atac a Níger deixa almenys deu civils assassinats
1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Almenys deu civils han mort i un altre ha resultat ferit en un atac a l’oest de Níger en una nova matança a la zona, pròxima a la frontera amb Mali. L’atac va tenir lloc el dilluns 11 d’octubre al poblet Jigi-Zeino, a la comuna de Banibangou d’aquesta regió, segons ha informat aquest dimecres el portal de notícies Actuniger. Els atacants van arribar en motocicletes en el moment de l’oració i van obrir foc contra els civils que resaven en una mesquita, han relatat fonts locals. Al lloc es van traslladar patrulles de forces de seguretat i un dels vehicles va explotar al camí amb una mina, sense causar víctimes, si bé el turisme va ser danyat.

Notícies relacionades

El succés suposa una nova matança, l’enèsima d’aquest any, de civils, cosa que evidencia l’amenaça a la seguretat a la regió, on són comuns els atacs terroristes. Més de 500 persones han mort i milers de persones s’han desplaçat a causa de la violència el 2021, segons mitjans locals.

El país fa front a l’amenaça terrorista a l’oest per part de la branca d’Al-Qaida a Mali, el Grup de Recolzament a l’Islam i els Musulmans (JNIM), i Estat Islàmic al Gran Sàhara (ISGS). Així mateix, la regió de Diffa, banyada pel llac Txad, és escenari d’atacs amb relativa freqüència per part de Boko Haram i de la seva escissió, Estat Islàmic a l’Àfrica Occidental (ISWA).