Camí de la normalitat

Els Estats Units treuen Espanya de la llista de països amb més risc per Covid

El país ja no hi desaconsella els viatges en general, sinó que recomana simplement haver completat la pauta de vacunació

Els Estats Units treuen Espanya de la llista de països amb més risc per Covid

Efe / Larry W. Smith

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Els Centres per al Control de Malalties (CDC) dels Estats Units han retirat Espanya de la llista amb països amb risc molt alt per la pandèmia de Covid-19, per això ja no hi desaconsella els viatges en general sinó que recomana simplement haver completat la pauta de vacunació.

Espanya figurava fins dimarts en el nivell quatre, reservat per a països amb una incidència a 28 dies de més de 500 casos de coronavirus per 100.000 habitants. Passa al nivell tres, de risc alt, on els Estats Units inclouen aquells territoris amb taxes d’incidència d’entre 100 i 500 positius.

Juntament amb Espanya, els CDC també han rebaixat el grau de preocupació per a Corea del Sud i República Txeca, per exemple, mentre que passen al nivell màxim d’alerta països com Bòsnia i Hercegovina, Romania i Bielorússia, després del repunt dels contagis de les últimes setmanes.

L’obertura de fronteres

Notícies relacionades

En línies generals, l’agència sanitària nord-americana recomana evitar els viatges a l’estranger als ciutadans que no estan vacunats, pel temor tant de possibles contagis com de l’expansió de noves variants del SARS-CoV-2.

Els Estats Units tenen previst tornar a obrir les fronteres a ciutadans plenament vacunats de la Unió Europea al novembre, després d’un any i mig de tancament de fronteres. Exigiran, no obstant, estar vacunat i proves abans d’arribar i d’abandonar el país nord-americà.