Negacionisme

Bolsonaro anuncia que no es vacunarà de la Covid

  • El president brasiler esmenta «nous estudis» que no cita per rebutjar l’antídot

Bolsonaro anuncia que no es vacunarà de la Covid

Adriano Machado / Reuters

1
Es llegeix en minuts

 El president del Brasil, Jair Bolsonaro, s’està emparant en «nous estudis» per rebutjar la seva intenció de vacunar-se contra la Covid i assegura que està protegit perquè la seva immunització «és al cim». «Respecte a la vacuna, vaig decidir no prendre-la. Estic veient nous estudis», va afirmar Bolsonaro en declaracions a l’emissora Jovem Pan fetes ahir a la nit i que han sigut reproduïdes aquest dimecres per altres mitjans locals.

«¿Per a què em posaré una vacuna? Seria el mateix que jugar 10 reals a la loteria per guanyar-ne 2», va insistir.

Les declaracions del president brasiler segueixen la línia negacionista que ha mantingut des de l’inici de la pandèmia de coronavirus. La Covid-19 ha causat ja més de 600.000 morts al Brasil i ha infectat 21,6 milions de persones. Però a diferència del seu president, el 70% dels brasilers ja han rebut la primera dosi de la vacuna i el 47% en té l’esquema complet.

Contra els experts

Notícies relacionades

Bolsonaro no va especificar a quins «nous estudis» es referia per descartar ser vacunat contra el coronavirus, però va reiterar que el fet d’haver-se infectat per Covid li assegura tenir prou anticossos, en contra de l’opinió dels experts. En anteriors declaracions, Bolsonaro, de 66 anys, ha dit que seria l’últim brasiler a vacunar-se contra la Covid, opinió que sembla haver canviat ara a l’afirmar que mai rebrà la vacuna.

No obstant, la seva dona, Michelle Bolsonaro, sí que va rebre recentment la vacuna als Estats Units, cosa que va generar crítiques al Brasil per recórrer al sistema sanitari d’un altre país. «Per mi, abans que res hi ha la llibertat. Si un ciutadà no es vol vacunar, està en el seu dret i punt», va insistir Bolsonaro.