Moviment sísmic

Un terratrèmol deixa almenys 15 morts i mig centenar de ferits al Pakistan

  • La tremolor, de magnitud 5,9, ha afectat especialment la ciutat de Harnai

sismografo

sismografo / NICOLAS ASFOURI (AFP)

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Almenys 15 persones han mort i més de 50 han resultat ferides aquest dijous a la matinada en un terratrèmol de magnitud 5,9 en l’escala de Ritchter que ha castigat la província pakistanesa del Balutxistan, ubicada al sud del país, segons han informat les autoritats. El terratrèmol ha afectat les ciutats de Quetta, Sibi, Pishin, Qila Saifullah, Chaman, Ziarat i Zhob, si bé l’epicentre s’ha ubicat a prop de Harnai, a una profunditat de 15 quilòmetres, d’acord amb informació del centre sismològic del país, recull Geo TV.

Notícies relacionades

Precisament, a la ciutat de Harnai és on s’han notificat almenys 15 morts, si bé es preveu que la xifra de víctimes augmenti en les pròximes hores, ja que diversos edificis han quedat destruïts i diverses persones haurien quedat atrapades entre la runa. Així mateix, més de mig centenar de persones han resultat ferides i algunes han sigut traslladades a centres hospitalaris en estat greu.

L’Autoritat Provincial de Gestió de Desastres (PDMA) de Balutxistan ha distribuït a les zones afectades equips de rescat per a les evacuacions, segons ha indicat el ministre de l’Interior de la província, Ziaullá Lango, que ha advertit que hi ha moltes persones atrapades als immobles esfondrats.