Conseqüències del Brexit

Johnson admet que només 127 camioners estrangers han respost a l’oferta de visat d’emergència

  • El Govern havia ofert 300 permisos per pal·liar la carència al sector del transport de mercaderies

  • El sector del transport acusa el Govern d’incompetència i adverteix que els visats temporals no funcionaran

Lorries drive on the M1 motorway amid a fuel shortage, in Luton

Lorries drive on the M1 motorway amid a fuel shortage, in Luton / PETER CZIBORRA (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
Begoña Arce
Begoña Arce

Periodista

ver +

Als camioners europeus no els interessa treballar temporalment al Regne Unit. Boris Johnson ha reconegut aquest matí que només 127 sol·licitants han respost a l’oferta de 300 visats d’emergència que el Govern ha autoritzat per pal·liar la crisi de transport en el proveïment a les gasolineres.

El primer ministre ha tornat a donar la culpa de l’actual situació a la indústria de transport i a problemes globals derivats de la pandèmia. Això és una mostra «de l’escassetat global» i de les males condicions laborals que ofereixen les empreses, afirma Johnson, que afegeix: «Hi ha un problema particular al Regne Unit. Ser un camioner pot ser una gran feina. Si s’inverteix en les zones de condicionament, als vehicles, en les condicions salarials, seria una cosa que la gent d’aquest país voldria fer. La gent ho ha fet durant molts anys».

 Visats de cinc anys

La indústria del transport ve advertint que el pla de visats temporals no té sentit.  Steve Granite, director Abbey Logicts Group, una companyia líder en l’organització i distribució internacional de carburant, acusa el Govern d’eludir responsabilitats. «Crec que [Johnson] vol tornar a descarregar la seva incompetència en el sector», ha declarat a la BBC. «El que nosaltres hem demanat són visats de treball de cinc anys. Cal pensar de manera pràctica. [Els treballadors europeus] no deixaran el seu país en dues setmanes per venir aquí per a sis mesos i llavors dir-los que se’n tornin a casa. Mai ha sigut una cosa que els hagi atret i no funcionarà», ha afegit.

 Gasolineres tancades

Notícies relacionades

Els problemes d’escassetat de gasolina i gasoil, que es prolonguen des de fa dotze dies, continuen. El 20% de les gasolineres a Londres i el sud-est d’Anglaterra segueixen tancades d’acord amb l’Associació de Distribuïdors de Carburant. A la resta del país s’ha produït, en canvi, una millora significativa i la situació és gairebé de normalitat.

Des de dilluns, 200 membres de l’Exèrcit col·laboren a la conducció de camions cisterna i el subministrament a les estacions de servei, una ajuda clarament insuficient per fer front a la demanda dels automobilistes.