Hi ha dos desapareguts

Les fortes pluges deixen quatre morts a Mèxic

  • Les intenses precipitacions han inundat Querétaro, al centre del país

Les fortes pluges deixen quatre morts a Mèxic

EFE

2
Es llegeix en minuts
EFE

Almenys quatre morts van deixar el cap de setmana les intenses pluges i inundacions registrades a la ciutat mexicana de Querétaro, capital homònima de l’estat, centre del país, segons va informar aquest dilluns la Fiscalia General de l’Estat (FGE). A més, va indicar que dues persones més es troben desaparegudes.

Les autoritats van assenyalar que les precipitacions van ser molt intenses a la zona centre, sud i est de la capital, igual com les registrades a la ciutat de San Juan del Río, a uns 57 quilòmetres, que van provocar el desbordament del riu San Juan, que va afectar unes 3.500 vivendes.

La fiscalia va precisar que dues dones mortes ja van ser identificades pels seus familiars, mentre que els dos homes no van ser identificats. «El Servei Metge Forense té dos homes sense vida que es troben com a no identificats, localitzats ahir i avui [diumenge i dilluns] a prop de cossos d’aigua», va assenyalar la institució mitjançant una sèrie de missatges a Twitter. «Es pot destacar que les dues dones, també localitzades aquest cap de setmana [a Santa Rosa Jáuregui i a la carretera a Tlacote, respectivament], ja van ser identificades pels seus familiars», va afegir.

Notícies relacionades

Dels desapareguts, la fiscalia va dir que té coneixement, per mitjà de la Comissió Local de Recerca de Persones, «de la no localització de dos homes en dos fets diferents», un a la localitat de Santa Rosa Jáuregui i l’altre a la comunitat de Candiles. La fiscalia va instar als ciutadans que, en cas de tenir algun familiar o persona pròxima no localitzada, s’acostin a la institució per, si és el cas, fer-ne la identificació.

Les autoritats de Protecció Civil i el Govern estatal van assenyalar diumenge que les intenses pluges van provocar el desbordament de rius i rieres i les posteriors inundacions a la capital i comunitats pròximes. El 19 de setembre, el desbordament d’una presa al municipi de Tequisquiapan, també a Querétaro, va provocar inundacions i el desallotjament de centenars de famílies, mentre que el 6 de setembre les intenses precipitacions van provocar el desbordament del riu Tula, al central estat de Hidalgo, que va deixar almenys 14 morts i centenars de damnificats a causa de les inundacions que van superar, en alguns casos, els 2 metres d’altura. D’acord amb alguns pobladors de Tula, les autoritats no van advertir sobre el risc de desbordament del cabal, la qual cosa va provocar que molts no poguessin abandonar casa seva a temps ni rescatar les seves pertinences.