Talibans

La majoria de mitjans afganesos, en perill des de l’ascens al poder dels talibans

S’enfronten a unes condicions econòmiques i financeres «nefastes»

La majoria de mitjans afganesos, en perill des de l’ascens al poder dels talibans
1
Es llegeix en minuts

L’Associació Nacional de Periodistes de Kabul ha detallat que, des de l’ascens al poder del règim talibà a l’Afganistan, el 70% dels mitjans de comunicació han deixat de treballar al país.

L’associació ha fet una enquesta entre 1.500 periodistes afganesos repartits per 28 províncies del país, segons recull l’agència Khaama.

A l’esmentat informe es recull que el 67% dels periodistes de l’Afganistan han perdut els seus llocs de treball, mentre que el 33% està treballant sota pressió o en situacions difícils.

Per la seva banda, el director de l’associació periodística, Masroor Lutfi, ha detallat que la majoria de mitjans de comunicació que es mantenen actius s’enfronten a unes condicions econòmiques i financeres «nefastes».

«El 40% dels periodistes afganesos estan preocupats per la seva seguretat a l’Afganistan i la resta viuen una vida difícil, perquè han perdut la seva feina», ha conclòs.

Ja divendres passat l’ONG Human Rights Watch (HRW) va lamentar que el Govern talibà hagi imposat restriccions als mitjans i a la llibertat d’expressió al país.

«Malgrat les promeses dels talibans de permetre que els mitjans que ‘respecten els valors islàmics’ puguin treballar, les noves regles estan asfixiant la llibertat dels mitjans al país», va afirmar la directora de l’ONG per a Àsia, Patricia Gossman.

Notícies relacionades

Gossman va posar de manifest que «les regulacions dels talibans són tan radicals» que són els mateixos periodistes que s’autocensuren per por d’acabar empresonats.

A més, HRW va apuntar que, després de tenir accés a una còpia de la regulació per als mitjans de comunicació, la premsa té prohibit imprimir o difondre notícies que «siguin contràries a l’Islam», que «insultin figures nacionals» o que «distorsionin el contingut de les notícies».