Terrorisme gihadista

Un atac suïcida a Somàlia deixa vuit morts a prop del palau presidencial

  • Un cotxe bomba va atacar una caravana de vehicles que es dirigia cap a la seu de la presidència

  • Entre les víctimes hi ha Hibaq Abukar, assessora del primer ministre en assumptes de la dona

Un atac suïcida a Somàlia deixa vuit morts a prop del palau presidencial

Fesial Omar / Reuters

1
Es llegeix en minuts
Reuters

Nou atemptat terrorista a Somàlia. Un cotxe bomba va esclatar dissabte als voltants del palau presidencial a Mogadiscio. Almenys vuit persones van morir, segons ha confirmat la policia del país africà. El crim ha sigut reivindicat per Al Shabab, la milícia gihadista vinculada a Al-Qaida, que es va atribuir l’atac llançat contra un caravana de vehicles que es dirigia cap a la residència del president.

La policia no descarta que augmenti el nombre de morts en les pròximes hores, després de constatar que algunes de les víctimes van ser retirades del lloc de l’explosió pels seus familiars. «Al Shabab és al darrere de l’atemptat. Van matar vuit persones, inclòs un soldat, una mare i dos nens. Al Shabab massacra civils», va dir un portaveu policial.

Notícies relacionades

Entre els morts hi ha també Hibaq Abukar, assessora del primer ministre Mohamed Hussein Roble en drets humans i assumptes de la dona, d’acord amb un portaveu governamental. «Era un dels pilars de la defensa de les dones a l’oficina del primer ministre», va assegurar Roble a les xarxes socials.

Al Shabab va confirmar més tard la seva responsabilitat en l’atac. La milícia gihadista, que aspira a enderrocar el Govern i imposar a tot el país la seva estricta interpretació de l’islam, té un llarg passat d’atemptats terroristes. «Un mujahidí es va immolar en un cotxe bomba que tenia com a objectiu un comboi de cotxes que es dirigien al palau presidencial», va afirmar un dels portaveus d’Al Shabab.