11 dies després

Troben els cadàvers d’una dona i el seu fill després d’un ensorrament a Mèxic

  • El despreniment, que va tenir lloc el 10 de setembre, deixa ja quatre morts

Troben els cadàvers d’una dona i el seu fill després d’un ensorrament a Mèxic

Sáshenka Gutiérrez

1
Es llegeix en minuts
EFE

Autoritats mexicanes van trobar aquest dimarts els cossos d’una dona de 22 anys i el seu fill de 5 que van morir en un ensorrament del turó del Chiquihuite, veí a la capital, que va passar fa onze dies i que deixa en total quatre morts. Les autoritats van indicar que els cossos corresponen a un nen i a una dona, mare i fill, que estaven sepultats sota la runa.

El Govern de l’estat de Mèxic (centre), on hi ha el turó, va detallar que la descoberta es va fer mitjançant el treball d’equips de recerca i rescat, i va indicar que els cossos van ser traslladats a la Fiscalia General de Justícia estatal per portar el procés legal de reconeixement i identificació. Els dos cossos van ser trobats 11 dies després de l’ensorrament i amb això sumen quatre morts en total per l’allau. En la nota es va informar que després de 260 hores de recerca, aquest dimarts a la nit, «elements de recerca i rescat van aconseguir descobrir i extreure dos cossos de la zona on es va registrar el despreniment de roques al turó del Chiquihuite», al municipi de Tlalnepantla. Les autoritats van assenyalar que en els següents dies continuaran els treballs d’estabilització a la zona d’afectació així com les tasques per atendre els afectats.

Notícies relacionades

L’ensorrament es va produir divendres 10 de setembre quan van començar a desprendre’s tones de terra, que van deixar sepultades diverses vivendes. El succés va deixar en aquell moment una noia morta i diversos lesionats. A més, des d’aleshores es buscava Paola Campos Robledo, de 22 anys, i Mía Mayrin i Jorge Dilan Mendoza Campos, de 3 i 5 anys, respectivament. Es va descobrir el cos de la nena el 14 de setembre i els cossos de Paola Campos i Dylan Mendoza es van troabr aquest dimarts.

L’allau va provocar commoció nacional, perquè va passar en una zona marginada, que va néixer com a assentament irregular. Els veïns van denunciar que prèviament havien alertat les autoritats de possibles riscos d’ensorrament a la zona, que fins i tot apareix als atles de risc oficials per la seva perillositat.

Temes:

Mèxic