Terratrèmol

Un sisme de magnitud 6,2 sacseja el Japó sense causar danys

  • La tremolor es va poder sentir en bona a part de l’arxipèlag nipó, però no deixa víctimes ni alerta de tsunami

Un sisme de magnitud 6,2 sacseja el Japó sense causar danys
1
Es llegeix en minuts
EFE

Un terratrèmol de magnitud 6,2 en l’escala de Richter es va produir aquest dilluns en aigües del Pacífic davant el Japó, i es va deixar sentir en bona part de l’arxipèlag, sense desencadenar alerta de tsunami ni provocar contratemps ni danys. El sisme va tenir lloc a les 7.46 hora local (20.46 GMT de diumenge) a 450 quilòmetres de profunditat amb epicentre en aigües al sud-oest de les illes Izu, a uns 300 quilòmetres de distància de Tòquio, on es va poder sentir la tremolor, segons dades de l’Agència Meteorològica del Japó (JMA).

Notícies relacionades

El terratrèmol va assolir el nivell 3 en l’escala sísmica japonesa de 7 nivells (centrada a mesurar l’agitació a la superfície) en la prefectura d’Ibaraki, al nord-est de Tòquio, i algunes zones de l’est de la capital i, a més de Tochigi, i amb menys intensitat a les prefectures del voltant. La tremolor no va desencadenar alerta de tsunami ni es van registrar ferits ni danys, però segons les autoritats meteorològiques es va arribar a sentir en àmplies zones de Tohoku, la regió nord-oest, i fins i tot a Kyushu, al sud-oest del país, a causa d’un fenomen denominat «intensitat sísmica anormal».

El Japó s’assenta sobre l’anomenat cinturó de Foc del Pacífic, una de les zones sísmiques més actives del món, i registra terratrèmols amb relativa freqüència, per la qual cosa les infraestructures estan dissenyades per aguantar les tremolors.