Proves d’armament

Corea del Nord finalitza les proves dels seus nous míssils creuer de llarg abast

Ho consideren «una arma estratègica de gran importància»

Corea del Nord finalitza les proves dels seus nous míssils creuer de llarg abast
1
Es llegeix en minuts
Adrián Foncillas
Adrián Foncillas

Periodista

ver +

L’Exèrcit de Corea del Nord ha culminat aquest cap de setmana les proves d’un nou tipus de míssils creuer de llarg abast després de dos anys d’investigació.

«El desenvolupament del míssil creuer de llarg abast [...] ha sigut impulsat segons els científics i el procés de desenvolupament del sistema d’armes confiable durant els dos últims anys», ha detallat l’Agència Central de Notícies de Corea del Nord (KCNA, per les seves sigles en anglès), segons recull l’agència de notícies sud-coreana Yonhap.

A més, han afegit que també s’han realitzat amb èxit, entre d’altres, proves detallades de parts de míssils, desenes de proves a terra d’encesa del motor del coet, diverses proves de vol, de control i guia i de potència d’ogives.

Aquest procés, catalogat pel Govern nord-coreà com «una arma estratègica de gran importància», s’ha anat desenvolupant i perfeccionant al llarg dels últims anys.

Corea del Nord està subjecta a sancions internacionals a causa del seu programa d’armes nuclears, ja que les resolucions de les Nacions Unides prohibeixen la prova de míssils balístics. No obstant, els míssils de creuer no estan subjectes a sancions contra el país asiàtics ja que, a diferència dels balístics, aquests utilitzen la seva pròpia propulsió de manera constant, segons apunta l’agència alemanya DPA.

Des de la fallida cimera del líder de Corea del Nord, Kim Jong-un, amb l’expresident dels Estats Units Donald Trump al Vietnam el febrer del 2019, les converses per aturar el programa s’han estancat.

En un congrés del Partit del Treball a principis d’aquest any, el president coreà va anunciar que el seu país continuaria al camí de la dissuasió nuclear amb noves armes, incloent-hi nous míssils balístics intercontinentals.

Notícies relacionades

A més, aquest dijous les autoritats del país asiàtic han celebrat una desfilada militar amb motiu del 73è aniversari de la fundació del país, tot i que en principi no s’hi haurien exhibit míssils.

L’acte va comptar amb la presència de Kim Jong-un malgrat que no va pronunciar cap discurs. Imatges difoses per diversos mitjans de comunicació van mostrar desenes de militars i treballadors amb granotes de protecció contra materials perillosos i màscares de gas, una mostra que les autoritats podrien haver format una força especial per ajudar a frenar l’avenç del coronavirus.