Blinken defensa la sortida de l’Afganistan davant el col·lapse del Govern a Kabul

  • «No hi ha evidències que quedant-nos més temps hauríem fet les forces de seguretat afganeses o el Govern afganès més resistents o autosostenible», va assegurar el secretari d’Estat

Blinken defensa la sortida de l’Afganistan davant el col·lapse del Govern a Kabul
1
Es llegeix en minuts

El secretari d’Estat dels Estats Units, Antony Blinken, va defensar aquest dilluns la retirada de les tropes de l’Afganistan al no haver-hi cap «prova» que una presència prolongada hauria enfortit la «resistència» del Govern afganès.

Notícies relacionades

Així es va expressar el cap de la diplomàcia nord-americana en una compareixença davant el comitè d’afers exteriors de la Cambra de Representants per explicar la sortida dels EUA de l’Afganistan a finals d’agost després de dues dècades de guerra, en què també va assenyalar que quedar-se hauria suposat posar en perill la vides de més nord-americans.

«No hi ha evidències que quedant-nos més temps hauríem fet a les forces de seguretat afganeses o el Govern afganès més resistents o autosostenible. Si amb 20 anys i centenars de milers de milions de dòlars en recolzament, equips i entrenament no n’hi va haver prou, ¿per què ho haurien sigut 1, 5 o 10 més?», va advertir Blinken.