Aniversari de la seva fundació

Sense míssils i amb perfil baix: Corea del Nord celebra la seva primera desfilada militar amb Biden al poder

  • L’esdeveniment ha durat prop d’una hora

Military parade in North Korea

Military parade in North Korea / DPA vía Europa Press (DPA vía Europa Press)

1
Es llegeix en minuts

Sense míssils i amb perfil baix: Corea del Nord ha celebrat aquest dijous la seva primera desfilada militar amb Joe Biden al capdavant dels EUA, però el règim de Kim Jong-un ha volgut rebaixar la tensió entre els dos països. La parada castrense amb motiu del 73è aniversari de la fundació del país va comptar amb la presència del líder nord-coreà, tot i que no va pronunciar cap discurs, segons l’agència de notícies nord-coreana KCNA.

En les imatges difoses per diversos mitjans de comunicació apareixen desenes de militars i treballadors amb granotes de protecció contra materials perillosos i màscares de gas, una mostra que les autoritats podrien haver format una força especial per ajudar a frenar l’avenç del coronavirus, tot i que les autoritats del país asseguren que el virus no ha travessat les seves fronteres.

Notícies relacionades

No només això, en la desfilada també hi han participat nombrosos camions, tractors i han llançat focs artificials. Corea del Nord pateix escassetat d’aliments i una creixent crisi econòmica a causa de la pandèmia de coronavirus. Malgrat la gravetat de la situació, el país ha celebrat tres desfilades en menys d’un any.

L’esdeveniment ha durat prop d’una hora i, tot i que ha comptat amb un petit nombre d’efectius, és el més gran desplegament militar nord-coreàdes que el president nord-americà, Joe Biden, va jurar el càrrec al gener.