Explosió

Un incendi en un hospital de Macedònia deixa almenys 10 morts

  • El centre sanitari estava dedicat especialment a pacients de Covid-19

Un incendi en un hospital de Macedònia deixa almenys 10 morts

DIVYAKANT SOLANKI

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Una explosió ha provocat aquesta nit un incendi en un hospital destinat a pacients Covid-19 a la ciutat de Tetovo, situada al nord-oest de Macedònia del Nord, a conseqüència del qual han mort almenys deu persones i no es descarta que aquesta xifra pugui augmentar. L’incendi s’ha declarat cap a les 21.00 hores (hora local) i fins al lloc dels fets s’hi han desplaçat equips de Bombers per evacuar els pacients del centre i atendre la resta de ferits, que han sigut traslladats a la capital, Skopje, tal com ha informat la cadena de televisió Alsat-M. Aquest mateix mitjà ha apuntat també que tant el primer ministre del país, Zoran Zaev; com el ministre de Salut, Venko Filipce; el seu homòleg d’Interior, Oliver Spasovski, i altres funcionaris del Govern, s’han traslladat fins a Tetovo per conèixer de primera mà la situació a la zona.

Notícies relacionades

No obstant, el mes d’abril es va publicar un informe sobre aquest centre modular en el qual es detallaven errors de construcció, una cosa que el director econòmic del centre, Artan Etemi, va descriure com a «petits errors d’infraestructura», tal com ha recollit la mateixa cadena de televisió. «Fins ara s’ha confirmat la mort de deu persones en l’incendi, però el nombre podria augmentar. Aquest és un dia molt trist, expresso el meu més sentit condol a les famílies», ha expressat Filipce a les seves xarxes socials. Ha instat també els mitjans de comunicació a no especular amb la xifra de morts, que alguns han establert en 14 persones.

Aquest tipus de centres sanitaris van començar a instal·lar-se al llarg del país per fer front a la pandèmia derivada del coronavirus com una oportunitat per augmentar la capacitat de llits per al tractament de pacients. «Les construccions fortes demanen molt temps, són molt més cares i són models d’eficiència energètica», va declarar en el passat el ministre de Sanitat en defensa d’aquest tipus de centres d’atenció mèdica.