Recompensa pel risc

Busquen el ‘rider’ que va repartir sota el diluvi als Estats Units per donar-li 1700 dòlars

  • El fotògraf que va capturar el moment vol entregar els fons aconseguits gràcies al vídeo al treballador

  • La gravació ha arribat a més de nou milions de visites en un dia

Lluvias en NY

Lluvias en NY / JUSTIN LANE (EFE)

1
Es llegeix en minuts

El fotògraf nord-americà Johnny Miller ha anunciat que està buscant el ‘rider’ que va gravar intentant transportar la comanda amb la seva bicicleta elèctrica al mig del carrer inundat per l’huracà ‘Ida’ mentre altres vehicles estaven esperant ser rescatats pels bombers. Per aquestes imatges, Miller ha rebut una quantitat de més de 1.700 dòlars pels mitjans de comunicació, i ara vol donar-la-hi al protagonista dels fets: el repartidor.

Una imatge val més que mil paraules

Miller no va dubtar a capturar l’escena en vídeo ja que, per a ell, significava un exemple vívid de la desigualtat econòmica de la ciutat. Des del seu compte de Twitter i Instagram va publicar les imatges seguides amb el missatge: «I malgrat tot, l’entrega de @Grubhub encara et porta el sopar», amb un to irònic per denunciar la situació en què es trobaven els ‘riders’, fossin de la companyia Grubhub o una altra.

I, quan va publicar el clip, aquest es va començar a difondre massivament fins a arribar a més de 9 milions de visites aquest divendres. La política representant de Nova York, Alexandria Ocasio-Cortez, també va compartir el vídeo amb la intenció d’instar les persones a no demanar el sopar a domicili durant la tempesta: «Si és massa perillós per a vosaltres, és perillós per a ells», va escriure.

Notícies relacionades

Ocasio-Cortez també ha intentat contribuir en la recerca del ‘rider’ per poder entregar-li els 1.700 dòlars que prometia el fotògraf: «Vol donar-l’hi tot al treballador, però necessitem trobar-lo. ¿Algun consell? Això va passar cap a les 22.10 hores al número 11 a prop de Roebling, a Brooklyn».

«Realment espero poder-lo trobar», ha dit Miller.