Als 20 anys dels atemptats

Biden ordena desclassificar documents de l’11-S

  • El president dels EUA dona al fiscal general un termini de sis mesos per fer públics els papers

Biden ordena desclassificar documents de l’11-S

Carlos Barria / Reuters

1
Es llegeix en minuts
Reuters

El president dels EUA, Joe Biden, ha ordenat aquest divendres al Departament de Justícia la desclassificació de documents fins ara secrets sobre la investigació que l’FBI va fer dels atemptats terroristes de l’11-S. A falta de pocs dies del 20è aniversari d’aquest brutal atac als Estats Units, Biden ha firmat una ordre executiva en què dona al fiscal general, Merrick Garland, un termini de sis mesos per revisar, desclassificar i fer públics els papers.

El líder demòcrata compleix així una de les seves promeses electorals, com ha volgut recordar. «Quan em vaig presentar a la presidència, em vaig comprometre a garantir la transparència pel que fa a la desclassificació de documents de l’11-S», ha dit en una declaració pública. «Ara que ens acostem al 20è aniversari d’aquest tràgic dia, honro aquesta promesa», ha afegit.

Notícies relacionades

Aquesta setmana, familiars de víctimes dels atemptats van instar el Govern federal a investigar si l’FBI va mentir o va destruir proves sobre els vincles de l’Aràbia Saudita amb els terroristes que van estavellar els avions contra les Torres Bessones i el Pentàgon.

Biden també s’ha referit a les famílies en el seu comunicat. «El meu cor continua amb les famílies de l’11-S que pateixen», ha dit abans d’assegurar que continua estant-hi compromès.