Coronavirus a Àsia

El Japó reforça el seu quart estat d’emergència en vista de l’avenç de la variant delta

El sistema sanitari es troba al límit de la seva capacitat

El Japó reforça el seu quart estat d’emergència en vista de l’avenç de la variant delta
2
Es llegeix en minuts

El Govern del Japó ha ampliat el seu quart estat d’emergència en vista de la situació sanitària derivada del coronavirus per incloure ara un total de 21 prefectures en vista de l’avenç de la variant delta.

Aquestes mesures excepcionals s’estendran fins al 12 de setembre i, de la mateixa manera, s’aplicaran mesures «intensives» a dotze prefectures, tal com ha apuntat la cadena de radiotelevisió japonesa NHK.

Aquesta decisió arriba en un moment en què lavariant delta es continua propagant al país asiàtic, alhora que la xifra de pacients en estat greu s’acosta a xifres rècord. Moltes persones, especialment als voltants de Tòquio, no poden ingressar als hospitals, ja que el sistema sanitari es troba al límit de la seva capacitat.

Algunes persones fins i tot estan morint a casa seva i, segons ha apuntat el Ministeri de Salut, entorn de 118.000 persones infectades s’estan recuperant de la malaltia a casa. NHK, citant una font pròxima al Govern Metropolità de Tòquio, ha revelat que el 63 per cent de les persones que van contactar amb el servei d’ambulàncies entre el 9 i el 15 d’agost no van poder ser admeses.

L’últim recompte de contagis a nivell nacional registra 24.200 nous contagis, mentre que Tòquio n’ha sumat 4.227. Les xifres de la capital són menors que les de la setmana anterior, tot i que els experts sanitaris insisteixen a mantenir cautela ja que la situació es troba en un «nivell de desastre».

A més, han afegit que tot i que el nombre de nous contagis sembla haver-se estabilitzat, després de la celebració dels Jocs Olímpics entre finals de juliol i començaments d’agost la situació podria empitjorar si les infeccions seguissin al mateix nivell.

Pel que fa a la gestió de la pandèmia, el Govern del Japó ha informat que planeja treballar de forma conjunta amb els governs municipals en un esforç per prioritzar l’enfortiment del sistema sanitari, dotant aquestes instal·lacions de noves eines.

En aquesta línia, també han apuntat la importància de controlar el moviment de les persones, per a la qual cosa introduirà una sèrie de mesures que regulin els aforaments en espais tancats com supermercats o els mateixos centres de treball, i fins i tot instant la ciutadania que redueixi les sortides al carrer.

MESURES A TÒQUIO

A la capital seguiran vigents les sol·licituds obligatòries per a aquells residents que desitgin viatjar entre prefectures i portar a terme viatges no essencials, a més que s’insti les empreses que fomentin el teletreball.

El Govern de la ciutat ha sol·licitat el tancament dels establiments de restauració que serveixin begudes alcohòliques, mentre que aquells que no ho facin podran operar només fins a les 20.00 hores –hora local.

Notícies relacionades

Els serveis d’enviament de menjar a domicili podran prosseguir amb la seva activitat normal, alhora que s’ha demanat a la població que s’abstingui de beure en grups al carrer o en parcs.

Les grans superfícies també tancaran a aquesta hora, mentre que els teatres, sales d’exposicions i cines hauran de cessar l’activitat abans de les 21.00 hores.