Conflicte palestí

Tropes israelianes disparen durant protestes a Gaza i causen 24 ferits

Tropes israelianes disparen durant protestes a Gaza i causen 24 ferits

REUTERS / MOHHAMED SALEM

1
Es llegeix en minuts
France Presse
EFE

Tropes israelianes han disparat aquest dissabte contra manifestants palestins que llançaven còctels molotov i cremaven pneumàtics des de la Franja de Gaza amb el resultat de 24 ferits, segons fonts palestines. «Van resultar ferits 24 civils, inclosos 10 nens», ha explicat el Ministeri de Salut de l’enclavament palestí en un comunicat. «Dos dels ferits es troben en estat crític, un és un noi de 13 anys que va resultar ferit al cap, a l’est de la ciutat de Gaza», ha afegit.

Notícies relacionades

L’exèrcit israelià ha indicat que «centenars d’esvalotadors i manifestants» s’havien congregat a l’altra banda de la frontera. «Les tropes de l’àrea estan preparades per fer servir material antiavalots, i si és necessari, bales del calibre 22», ha apuntat. El moviment islamista Hamas que controla Gaza va convocar la protesta per commemorar l’incendi fa 52 anys de la mesquita d’Al-Aqsa a Jerusalem.

Fa tres mesos exactament Israel i Hamas van firmar una treva després dels pitjors incidents en anys. Durant onze dies del mes de maig, Israel va bombardejar la franja en represàlia pels centenars de coets que van ser llançats des de l’enclavament. La reconstrucció de Gaza no avança des de la treva del 21 de maig, en part a causa del bloqueig que Israel manté al voltant de la franja des que Hamas va prendre el poder el 2007. Dijous passat, Israel va anunciar que permetria l’arribada de fons de Qatar a Gaza, però altres restriccions continuen vigents.