Criticisme i sàtira

Afganistan, talibans i Messi: la polèmica portada de ‘Charlie Hebdo’

La revista ha sigut objecte de debat pel número d’aquest dimecres, amb una crítica directa a l’ascens talibà a l’Afganistan i el PSG

Afganistan, talibans i Messi: la polèmica portada de ‘Charlie Hebdo’

Charlie Hebdo

2
Es llegeix en minuts

No és la primera vegada que la revista francesa Charlie Hebdo protagonitza una polèmica per les seves portades satíriques. En aquesta ocasió, ha sigut per la revista d’aquest dimecres, en què relacionava el fitxatge de Messi pel París Saint Germain (PSG) amb el control dels talibans a l’Afganistan.

A la portada apareixen tres dones tapades amb un burca de color blau cel i amb un detall afegit: el nou dorsal de Leo Messi amb el número 30. La imatge va acompanyada del titular «Talibans: és pitjor del que pensem».

Obert a interpretacions

Notícies relacionades

La controvèrsia està en la delicada situació de les dones actualment sota el poder dels talibans i la relació amb el jugador del PSG. També, és una manera de denunciar la vinculació d’estats com Qatar, acusats de finançar el terrorisme islàmic i que, justament, són els mateixos que acolliran el pròxim mundial de la FIFA.

A les xarxes socials aquesta imatge ha sigut molt aplaudida, però també molt criticada. De la mateixa manera que han vist bé el criticisme cap a Qatar i Occident, alguns han assenyalat que no s’hauria de relacionar amb el futbol, o que s’hauria d’assenyalar països que subvencionen les armes utilitzades pels talibans –no només Qatar– o que simplement ho aproven per finalitats econòmiques.