Després d’escombrar Haití

La tempesta tropical ‘Grace’ amenaça de convertir-se en huracà al seu camí de Mèxic

La tempesta tropical ‘Grace’ amenaça de convertir-se en huracà al seu camí de Mèxic

Reuters / Estailove St-Val

1
Es llegeix en minuts
France Presse

La tempesta tropical ‘Grace’ es dirigeix cap a la península mexicana del Yucatán, on podria arribar dimecres a la nit com un huracà, va informar aquest dimarts el Centre Nacional d’Huracans (NHC) dels Estats Units.

El setè cicló de la temporada d’huracans a l’Atlàntic se situa a uns 80 km a l’oest de Montego Bay, al nord-oest de Jamaica. Avança cap a l’oest a prop de 24 km/h amb vents màxims sostinguts de 95 km/h i ràfegues més fortes.

El centre del ‘Grace’ s’allunyarà de la costa occidental de Jamaica aquest dimarts a la nit, segons la trajectòria pronosticada per l’organisme.

Després passarà a prop o sobre les illes Caiman durant la matinada i dimecres al matí, abans d’acostar-se a la península del Yucatán a la tarda o dijous.

Notícies relacionades

«Es pronostica que la tempesta ‘Grace’ s’enfortirà a un huracà dimecres, amb un enfortiment addicional possible abans que el centre arribi a la península del Yucatán», va precisar l’NHC, amb seu a Miami, al sud-est dels Estats Units. El centre meteorològic va emetre una alerta d’huracà per a aquesta península mexicana des de Cancún (nord) fins a Punta Herrero (sud), i manté sota vigilància les illes Caiman.

També va anunciar alertes de tempesta tropical per a la costa meridional de les províncies cubanes de Santiago de Cuba, Granma, Las Tunas i CamagüeyDilluns, ‘Grace’ va descarregar pluges torrencials sobre el sud d’Haití, colpejat dissabte per un terratrèmol de magnitud 7,2 que va deixar més de 1.400 morts.