Per frenar la variant delta

Els EUA recomanaran una dosi de reforç de la vacuna anti-Covid

  • La idea és que els nord-americans rebin una dosi de reforç vuit mesos després d’haver completat la seva pauta de vacunació

Els EUA recomanaran una dosi de reforç de la vacuna anti-Covid
1
Es llegeix en minuts
EFE

Els Estats Units planegen anunciar que gairebé tots els seus ciutadans han de rebre una dosi de reforç de la vacuna contra la Covid-19 vuit mesos després d’haver sigut immunitzats, una nova fase a la campanya de vacunació que podria començar a mitjans de setembre, segons ‘The New York Times’ i ‘The Washington Post’.

Els dos diaris, que citen funcionaris familiaritzats amb la decisió que ha pres el Govern, apunten que l’anunci oficial podria produir-se aquesta mateixa setmana.

El Govern de Joe Biden ha arribat a la conclusió que és necessari una dosi de reforç per evitar que hi hagi una pèrdua d’immunitat i per frenar la variant delta de la Covid-19, que és més contagiosa i que ha provocat un augment de contagis i hospitalitzacions.

Abans que comenci a administrar-se, la dosi de reforç ha de rebre l’aval de l’Administració d’Aliments i Medicaments (FDA, en anglès), l’agència governamental que s’encarrega d’aprovar l’ús de nous fàrmacs, vacunes i altres productes relacionats amb la salut pública.

La idea és que els nord-americans rebin una dosi de reforç vuit mesos després d’haver completat la seva pauta de vacunació.

Segons ‘The New York Times’, les primeres dosis es destinaran al personal sanitari i aquells que viuen en residències d’avis o centres per a persones amb discapacitat. Els següents en la llista seran les persones d’edat avançada.

Dijous passat, la FDA va autoritzar la tercera dosi de Pfizer i Moderna per a les persones amb un sistema immune debilitat, ja que no han respost com la població general a les vacunes, fet que es calcula que suposa un 3% de la població del país.

Notícies relacionades

La FDA, no obstant, no ha pres una decisió sobre si s’ha de recomanar una altra dosi aquelles persones immunodeprimides que hagin rebut la vacuna de Jhonson & Jhonson, en la qual només és necessari una dosi.

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha demanat una moratòria global a una tercera dosi de la vacuna fins a finals de setembre, perquè considera que si els països comencen a administrar-la no ajudaria al repartiment global de sèrums contra la Covid, mentre que la Unió Europea ha assegurat que encara no hi ha proves suficients que siguin necessàries.