Escàndol a Corea del Sud

Condemnat a 3 anys de presó l’exestrella del K-Pop Seungri per càrrecs de prostitució

  • Va ser declarat culpable d’organitzar serveis sexuals a possibles inversors i d’involucrar transaccions il·lícites de divises en jocs d’atzar a l’estranger

  • Molts usuaris consideren que la condemna és molt lleu: «Haurien d’haver-li caigut 30 anys, no tres»

ecarrasco47342812 seungri  a member of south korean k pop band big bang  arriv190314171237

ecarrasco47342812 seungri a member of south korean k pop band big bang arriv190314171237 / KIM HONG-JI

1
Es llegeix en minuts

El cantant Seungri, de 30 anys, de la popular banda BigBang de K-pop, va ser condemnat aquest dijous per un tribunal militar a tres anys de presó per incitar a la prostitució, segons informa la premsa local. L’exestrella va ser declarada culpable de nou càrrecs d’acusació, segons els mitjans. Precisament, va prendre la decisió de retirar-se del món de l’espectacle quan va esclatar l’escàndol el 2019, i es va allistar a l’exèrcit.

En el seu moment, la formació BigBang va tenir molta fama des del seu debut el 2006, al mateix temps que Seungri, el nom real del qual és Lee Seung-hyun, es va convertir en un exitós home de negocis.

Delictes del cantant

Seungri va ser declarat culpable per organitzar serveis sexuals a possibles inversors en el seu negoci, així com jocs d’atzar a l’estranger a luxosos casinos de Las Vegas que involucraven transaccions il·lícites de divises. I també haurà de pagar una multa d’1 milió de dòlars (851.694 euros) en concepte de restitució.

«Resulta difícil creure que l’acusat no estigués al corrent dels pagaments financers pagats a les dones a canvi de prestacions de caràcter sexual», va dir el jutge Hwang Min-je. «Sembla que va portar terme un servei de prostitució sexual sistemàtic», va precisar. Seungri va canviar el seu testimoni a l’interrogatori policial i davant el tribunal, fet que li va restar «credibilitat».

Notícies relacionades

La investigació sobre l’escàndol va trobar una sèrie d’acusacions contra altres músics i personal d’YG Entertainment, l’antiga agència de Seungri i una de les firmes de gestió més grans de K-pop. Això va portar el director executiu de l’agència, Yang Hyun-suk, a dimitir i enfrontar-se també a càrrecs per joc il·lícit.

Crítiques a la condemna

Després de conèixer-se el veredicte aquest dijous, molts usuaris van lamentar que el càstig a Seungri fos massa lleu davant les acusacions contra el cantant. «Si bé és una sort que finalment hagi sigut empresonat, la condemna ha sigut massa curta», va publicar un usuari a Naver, el principal portal d’Internet del país. «Haurien d’haver-li caigut 30 anys, no tres», va assegurar un altre internauta.